Una vintena de pobles de Tarragona recuperaran els caixers automàtics

L'ens supramunicipal invertirà 1,8 milions d'euros durant cinc anys en aquesta iniciativa

Imatge d'arxiu d'un caixer automàtic.
Imatge d'arxiu d'un caixer automàtic. | TarragonaDigital
21 de març del 2023
Actualitzat a la 13:56h
Una vintena de municipis de menys de mil habitants del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès tindran un caixer automàtic a partir de l'any vinent gràcies a una iniciativa de la Diputació de Tarragona. Així ho ha anunciat la presidenta de l'ens supramunicipal, Noemí Llauradó, aquest dimarts.
 

Noemí Llauradó ha presentat el pla de la Diputació per instal·lar caixers en pobles petits. Foto: Cedida



Llauradó ha assenyalat que es vol garantir "la inclusió financera" dels pobles més petits que no disposen de sucursal bancària. La Diputació de Tarragona finançarà la iniciativa amb un pla que s'aprovarà en el plenari del pròxim mes d'abril. La inversió a 5 anys de l'ens serà d'1,8 milions d'euros.

Segons s'ha explicat durant la roda de premsa, s'ha fet una diagnosi prèvia, amb contactes amb 103 municipis, una trentena dels quals s'ha mostrat interessats, la gran majoria de la comarca del Priorat.
 

Els municipis pagaran un màxim de 500 euros mensuals pel servei

El pla dissenyat per la Diputació tindrà una durada de 5 anys (fins al 2029) i preveu un procés de licitació per contractar una entitat bancària que oferirà aquest servei als 20 municipis. El preu anual del caixer serà d’un màxim de 18.000 euros, dels quals la Diputació n’assumirà el 67% i l’ajuntament s’encarregarà del 33% restant.

D’aquesta manera, el cost pels municipis només serà com a màxim de 500 euros mensuals. Els caixers que s’hi instal·laran seran multifuncions i permetran efectuar diverses operacions com ara obtenir i ingressar diners en efectiu, fer pagaments d’impostos i comprar entrades d’activitats o espectacles.
 

Criteris de selecció

Un cop el Ple de la Diputació aprovi el pla, els ajuntaments podran presentar les sol·licituds. Els criteris de selecció seran el nombre d’habitants (prioritzant els més poblats), el fet d’haver tingut abans caixer automàtic o oficina bancària i una distribució equilibrada arreu de les deu comarques.

Per optar-hi, els ens locals hauran de disposar d’un espai per instal·lar el caixer i hauran d’assumir les despeses corrents de manteniment de l’espai i els subministraments.