'Sigues aigua-conscient': 5 trucs per estalviar aigua a casa

El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) estrena la campanya 'Sigues aigua-conscient', una iniciativa per donar a conèixer consells per fer un bon ús de l'aigua

22 de març del 2023
L'aigua és un bé escàs i hem d'aprendre a estalviar-ne.
L'aigua és un bé escàs i hem d'aprendre a estalviar-ne. | TarragonaDigital
Com cada 22 de març, el planeta celebra el Dia Mundial de l'Aigua. Aquesta efemèride arriba en un moment en què a Catalunya ja s'han aplicat restriccions per la greu sequera que travessa el territori.

En aquest sentit, és més important que mai destacar la importància d'un recurs natural com és l'aigua i ser conscients que és un bé escàs, especialment en aquests moments.

És per això que des del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) han estrenat la campanya 'Sigues aigua-conscient', una iniciativa que vol donar a conèixer diversos consells per fer un bon ús de l'aigua, així com senzills trucs i recordatoris per optimitzar el seu ús.

Cinc consells per estalviar aigua a casa

Incorporant com a hàbits algunes pautes i fent petites adaptacions a casa nostra, podem aconseguir a reduir significativament la despesa d'aigua

Alguns consells que la campanya del CAT ofereix són els següents:

— Tanca l'aixeta mentre et rentes les dents, t'ensabones o t'afaites. Una aixeta oberta consumeix fins a 10 litres per minut.
Reutilitza l'aigua de la dutxa: Mentre esperes que s'escalfi l'aigua, recull-la amb una galleda i després la podràs utilitzar per netejar o regar.
No utilitzis el vàter com si fos una paperera: Cada descàrrega de la cisterna gasta entre 6 i 10 litres d'aigua. Si instal·les una cisterna amb doble descàrrega podràs estalviar fins a 4.000 litres d'aigua a l'any!
— Canvia els banys per les dutxes.
— Fes servir els electrodomèstics, com el rentaplats o la rentadora, només quan tinguis la càrrega completa.

 

 

'Sigues aigua-conscient', la campanya del CAT

El president del CAT, Joan Alginet, explica que "tot i que la xarxa del CAT no es troba en la mateixa situació que les conques internes de Catalunya, cal ser prudents i difondre consells d'estalvi entre tota la població".



Alginet recorda que "l'aigua és un bé escàs i les organitzacions hem de ser els primers a fer-ne un ús responsable i eficient". En aquesta línia, el CAT ha creat un espot que s'emetrà a les televisions locals del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, a més a més d'una campanya per xarxes socials, amb consells per estalviar aigua. També s'ha creat un calendari de taula i de paret que el CAT ha repartit a tots els seus consorciats i treballadors.