Denuncien l'acomiadament «injust» del president del comitè d'empresa d'IQOXE

El sindicat CCOO ha protestat contra la decisió de la companyia davant l'Audiència de Tarragona

Imatge de la protesta de CCOO contra IQOXE davant l'Audiència de Tarragona.
Imatge de la protesta de CCOO contra IQOXE davant l'Audiència de Tarragona. | Antonio Ramos
22 de març del 2023
Actualitzat a les 14:01h
Un centenar de persones s'han concentrat aquest dimecres davant l'Audiència de Tarragona per denunciar l'acomiadament de Fran Pizarro, president del comitè d'empresa d'IQOXE, i reclamar la seva readmissió. Segons ha denunciat CCOO, l'empresa va obrir-li un expedient fa un mes per una discussió amb un company i aquest dimarts a la tarda va comunicar-li l'acomiadament.

Des del sindicat CCOO, s'ha assenyalat que hi ha "una persecució sindical per part d'IQOXE". En aquest sentit, Pizarro, que treballava a l'empresa des de fa 22 anys, ha afirmat que "és una revenja", afegint que "la decisió és injusta, perquè no hi ha principi de proporcionalitat".

Els representants dels treballadors han anunciat que faran noves mobilitzacions contra l'acomiadament si no hi ha readmissió.
 

"La seguretat de la ciutadania comença amb la nostra seguretat"

El treballador acomiadat ha assenyalat que "la seguretat de la ciutadania comença amb la nostra seguretat". Fran Pizarro ha afegit que "a Tarragona molta gent viu de la química, però s'ha de treballar amb seguretat".

Arran de l'explosió d'IQOXE ara fa tres anys, des del sindicat i el comitè d'empresa, liderat per Pizarro, s'han fet denúncies davant d'Inspecció de Treball.

CCOO Tarragona, a través de la secretària general, Mercè Puig, ha demanat a l'administració que actuï amb fermesa i ha manifestat que "la Generalitat podria fer més".
 

IQOXE nega persecució sindical

Segons fonts de l'empresa, Pizarro va propinar insults i amenaces a un altre empleat al final d'una reunió sindical i va intentar agredir-lo fins a dues vegades. L'endemà d'aquests fets, el treballador ho va denunciar a la direcció de la companyia qui va obrir un expedient i iniciar una investigació.

Segons les mateixes fonts, els testimonis del suposat intent d'agressió van confirmar la versió del denunciant i es va aplicar una falta molt greu, que suposa l'acomiadament del treballador, tal com estableix el conveni del sector químic.

Així mateix, IQOXE nega que es tracti d'un acomiadament relacionat amb la lluita sindical de Pizarro o perquè l'exempleat hagi intervingut recentment en el Senat per reivindicar que cal més seguretat a la indústria química.