1 de 10
GASTRONOMIA

Tot a punt perquè arranqui la Ganxet Pintxo de primavera

Tindrà lloc del 23 de març al 2 d'abril

Els estaliments participants s'han fet, aquest dimecres, la tradicional foto de família | Jordi Olària Gras
per Jordi Olària Gras, Reus | 22 de març de 2023 a les 13:24 |
La Ganxet Pintxo de primavera 2023 continua escalfant motors de cara al tret de sortida d'aquest dijous, 23 de març. Avui dimecres s'ha fet la tradicional foto de família dels establiments participants a la plaça del Prim, la vigília que es posi en marxa una edició de la ruta de tapes de Reus que s'allargarà fins al 2 d'abril.Hi participen 32 establiments, en una edició que apuja el preu del combinat de tapa i beguda a causa de l'increment general de totes les matèries primeres. Des de la Cambra de Comerç de Reus es veu aquest esdeveniment com una mesura per ajudar el sector de la restauració local. És precisament el seu objectiu fundacional i, els darrers anys, ha tornat a prendre protagonisme.

Entre els integrants del catàleg d'enguany hi ha establiments històrics, com el Restaurant 158 que s'hi ha implicat des de la primera edició. Juan Carlos Arasa explica que va decidir participar-hi com un acte ciutadà, "per donar suport a la ciutat, va ser una iniciativa molt innovadora". Ubicat a l'avinguda dels Països Catalans, "som els que estem més allunyats del centre i va ser una aposta per promocionar l'establiment".


Una vegada participants de la ruta, han trobat interessant mantenir-s'hi, "ha sigut molt beneficiós". Per una banda, pels reconeixements que han recollit al llarg dels anys, tant per part del públic com del jurat professional. En segon terme, "com una aposta per nosaltres, per buscar sempre una tapa diferent".

En aquesta edició s'han decidit per un turnedó de filet amb bacó i verduretes de temporada del Baix Camp acompanyat d'un milfulls de patata. A l'altre cantó de la balança hi ha els establiments de nova incorporació, com la botiga de menjar per emportar-se Nipō. La seva responsable és Carolina Cortés, i explica que l'edició anterior va suposar la seva incorporació a la Ganxet Pintxo.


"Vam tenir molt bona acollida, rebem molta visibilitat, el client surt content i el feedback que rebem és fantàstic", exposa. Fa gairebé dos anys que van obrir l'establiment, i la ruta de tapes "ens ha portat clientela que no ens coneixia i que ara repeteixi ve més sovint". De fet, la seva tapa serveix per mostrar què fan a l'establiment, en el cas d'aquesta edició, dos sushirritos, ingredients de sushi en format burrito.
Participació