Sorpresa a les clavegueres: Tarragona, segona ciutat en consum de cocaïna a Europa

Ho revela un estudi fet en les aigües residuals d'un centenar de ciutats per l'Observatori Europeu de Drogues i Toxicomanies

Tarragona és la segona ciutat europea on més cocaïna es consumeix.
Tarragona és la segona ciutat europea on més cocaïna es consumeix. | TarragonaDigital
22 de març del 2023
Actualitzat a les 17:22h
Tarragona és la segona ciutat europea que consumeix més cocaïna, només per darrera d'Anvers (Bèlgica). Així ho revela el darrer informe publicat per l'Observatori Europeu de Drogues i Toxicomanies (EMCDDA, per les seves sigles en anglès), segons l'anàlisi que s'ha fet de les aigües residuals.

En aquest sentit, a la capital tarragonina es van detectar 1.610 mil·ligrams de cocaïna al dia per cada 1.000 habitants. Aquesta xifra suposa més del doble de quantitat d'aquesta substància que a Barcelona, on es van comptar 622 mil·ligrams, Lleida (759) o València (724).

De les ciutats europees analitzades, només Anvers, a Bèlgica, va superar la xifra de Tarragona, amb 2.381 mil·ligrams. Cal destacar que el 2022 va ser el primer any que l'organisme ha analitzat les aigües residuals de la ciutat de Tarragona.
 

Barcelona el rànquing de consum de cànnabis 

Pel que fa al consum de cànnabis, Barcelona es va situar en tercer lloc del rànquing durant l'any 2022, amb 151 mil·ligrams al dia per cada 1.000 habitants. Només van superar la ciutat comtal Ginebra (Suïssa) i Amsterdam (Països Baixos). Pel que fa a Lleida i Tarragona el consum es bastant similar, amb 89 i 87 mil·ligrams respectivament.

Les dades mostren una reducció en el consum de drogues a Barcelona, tot i que la tendència en el centenar de ciutats que inclou l'estudi és a l'alça des de l'any 2016, amb excepció dels mesos amb més restriccions de la pandèmia.

El director de l'EMCDDA, Alexis Goosdeel, ha assenyalat que "les mostres de les aigües residuals són alarmants, i evidencien l'amenaça emergent que representen les drogues per a la salut dels ciutadans europeus".