1 de 10
TARRAGONA

Assalt al Port de Tarragona: Roben una retroexcavadora i apareix a 400km de distància

Els fets van tenir lloc el passat 16 de març i la resolució va arribar gràcies a la col·laboració de la Guàrdia Civil i la Gendarmeria francesa

La Guàrdia Civil ha retornat la màquina retroexcavadora als seus legítims propietaris. | Guàrdia Civil
per TarragonaDigital, Tarragona | 24 de març de 2023 a les 12:08 |
Agents de la Guàrdia Civil i de la Gendarmeria Nacional Francesa han localitzat i recuperat una màquina retroexcavadora, valorada en 60.000 euros, que havia estat sostreta de les instal·lacions del Port de Tarragona. En aquest sentit, el vehicle ha estat recuperat a França.

Segons ha informat la Benemèrita en un comunicat, el robatori va tenir lloc el passat 16 de març i el vehicle pesant es va recuperar el 18 de març al municipi francès de Pau. A Tarragona, es va detenir una persona per la seva suposada vinculació als fets.

 

Un treballador d'una empresa del Port va col·laborar amb els lladres

En aquest sentit, segons el relat del cos policial, els investigadors van determinar que la màquina va ser sostreta de l'interior del Port de Tarragona, gràcies a la participació d'una persona empleada d'una de les empreses que treballen a les instal·lacions portuàries i que tenia accés al Port.

Després del robatori, els assaltants van traslladar la retroexcavadora per carretera fins a la localitat de Pau, a França, situada a 400 quilòmetres de Tarragona. Allà, agents de la Gendarmeria van aconseguir recuperar-la i, amb autorització judicial, va ser retornada al seu legítim propietari.
Participació