La proposta del PSC de TGN per transformar el Barri del Port: la Rambla del Mar

Rubén Viñuales proposa alliberar 20.000 m2 d'espai ferroviari a tocar del carrer del Mar, que actualment estan en desús

Recreació virtual de la Rambla del Mar que proposa el PSC de Tarragona.
Recreació virtual de la Rambla del Mar que proposa el PSC de Tarragona. | Cedida
12 d'abril del 2023
Actualitzat a les 11:32h
El candidat del PSC a l'alcaldia de Tarragona, Rubén Viñuales, aposta per convertir l'actual carrer del Mar en el centre neuràlgic del Barri del Port. Segons ha explicat en roda de premsa, l'objectiu és transformar la zona amb una reforma que consistiria en alliberar els 20.000 m2 d'espai ferroviari, que actualment estan en desús.

Viñuales ha assenyalat que "aquesta remodelació de la zona permetrà crear la Rambla del Mar i generar prosperitat i activitat econòmica i social pels barris marítims". El projecte es va redactar en el darrer mandat del PSC (2015-2019) i, segons el candidat socialista, compta amb la voluntat del Ministeri per fer-ho realitat.

"Creiem en un Barri del Port que sigui motor de transformació econòmica i social de la ciutat, que iniciï el canvi que volem impulsar a Tarragona a partir del mes de maig", ha manifestat el cap de llista del PSC.
 

Una ruta sobre la vida romana de Tàrraco

Els socialistes volen que la transformació de la part baixa de la ciutat consisteixi a dotar-la d'activitat econòmica, cultural i patrimonial. En aquest sentit, Viñuales aposta per la creació d'una nova ruta del Barri del Port com a escenari de la vida romana de Tàrraco, que comportaria la recuperació de les termes de Sant Miquel i la Font dels Lleons.

Aquest nou itinerari patrimonial, que connectaria el Teatre Romà amb la Necròpolis, serviria per explicar l'entrada a la capital romana d'Hispània des del mar i la seva activitat portuària.

"Aquesta nova ruta patrimonial i turística es convertirà en el mecanisme sobre el qual s'ha de construir la transformació econòmica del barri. S'aconseguirà un turisme que pernocti durant qualsevol estació de l'any i es recuperaran espais que ara resten tancats", ha dit.

Segons el PSC, aquesta generació d'activitat econòmica aniria complementada de la millora de l'espai públic. Viñuales ha exposat la necessitat de la remodelació de l'ampliació de voreres i la renovació de l'enllumenat públic que "tan important és per aquesta zona".