El Festival Coma-ruga Literària s'estrena per Sant Jordi amb prop de vint autors

La plaça dels Germans Trillas serà el centre neuràlgic d’aquest esdeveniment cultural i literari

El Festival Coma-ruga Literària s'estrena per Sant Jordi.
El Festival Coma-ruga Literària s'estrena per Sant Jordi. | ACN
18 d'abril del 2023
Entre els nombrosos actes que s’han preparat al municipi del Vendrell per la diada de Sant Jordi 2023 destaca la primera edició del Festival Coma-ruga Literària, que tindrà lloc els dies 22 i 23 d’abril. Un esdeveniment que descentralitzarà les activitats de la diada, oferint una oportunitat única als veïns dels nuclis marítims i de la resta de la comarca de conèixer i conversar amb diferents autors literaris.
 
El festival està organitzat per l’associació Coma-ruga Literària, que tot just comença a fer els seus primers passos, i compta amb el suport de l’Ajuntament del Vendrell. Durant tot el dissabte i el diumenge, la plaça dels Germans Trillas acollirà presentacions de llibres, contacontes, concurs literaris i de dibuix, i recitals de poesia.
 

Una vintena d’autors confirmats

Un dels punts forts de l’esdeveniment és que ja s’ha confirmat la presència d’una vintena d’autors locals, nacionals i internacionals, que presentaran les seves novetats. Alguns dels noms que s’han anunciat són els de les escriptores Marisol Zafra, autora de la novel·la ‘La Ventana’, i Rosa Martínez, que ha escrit ‘Buscando un futuro’.
 
A més de l’oferta literària, el certamen comptarà també amb música en directe, amb les actuacions de Gissa Granado i l’escriptor i compositor Ángel Caparrós, amb l’acompanyament de María Espada. El festival està obert a tots els ciutadans i es farà de les deu del matí a les dues del migdia i de les quatre a les vuit de la tarda, els dos dies del cap de setmana.
 

Altres actes de Sant Jordi a Coma-ruga

Amb aquesta voluntat de fer arribar els actes de Sant Jordi als nuclis marítims, el programa també inclou un contacontes que es farà el dimarts 18 d’abril a la plaça dels Germans Trillas a les 16.30 hores. Anirà a càrrec de La Porta de Fusta Teatre i serà sobre el ‘Club de les famílies lectores. Un Sant Jordi diferent’.
 
De la mateixa manera, la Sala de Lectura de Coma-ruga acollirà el dijous 20 d’abril a les 17.00 hores una sessió de jocs de taula per adults, i el divendres 21 diferents paradetes amb les novetats de la temporada.