Greu acte vandàlic a les vies del tren al Baix Penedès: posen lloses de formigó

El perillós i greu acte vandàlic ha provocat nous retards entre Calafell i Sant Vicenç de Calders

Els actes vandàlics s'han detectat entre Calafell i Sant Vicenç.
Els actes vandàlics s'han detectat entre Calafell i Sant Vicenç. | Jordi Purtí
Redacció/ ACN
05 de maig del 2023
Actualitzat a les 9:48h
Per si la situació a la R-2 de Rodalies no fos prou complicada amb l'avaria que des de dilluns afecta la circulació de trens, aquest dijous 4 de maig a la tarda encara s'hi han hagut de sumar diversos actes vandàlics que han provocat més demores. Des de Renfe han explicat que s'han detectat diversos objectes a sobre les vies del tren entre Calafell i Sant Vicenç de Calders.

Es tractava de lloses de formigó, maons o pals, que han provocat danys en dos trens que s'han hagut d'aturar. Els viatgers han hagut d'agafar els combois posteriors per continuar el viatge un cop la via ja s'ha netejat. Des de la companyia han afegit que els vàndals també han destrossat cables de comunicacions i arquetes. Els fets han estat denunciats als Mossos d'Esquadra.

Testimonis presencials han apuntat que els actes els han perpetrat un grup de joves. A més de revisar l'estat dels trens, Renfe posarà en coneixement dels Mossos totes les destrosses que han patit. De fet, la policia catalana ja hauria pogut identificar dos dels joves, un dels quals és un menor de catorze anys.