1 de 10
Conca de Barberà

Vimbodí i Poblet treballa per recaptar fons per construir una nova gegantona Piponeta

Fa uns dies, uns vàndals van trencar i destrossar totalment la gegantona

Imatge de la gegantona desapareguda | Cedida
per Albert Oliva, Vimbodí i Poblet | 10 de maig de 2023 a les 08:02 |
La gegantona Piponeta tornarà a ballar pels carrers de Vimbodí i Poblet. Aquesta és la decisió que va prendre el Grup de Grallers i Geganters de Vimbodí durant la reunió del passat divendres dia 5 de maig. En aquest sentit, des de l'entitat es destinaran tots els esforços per tal de tornar a tenir a punt una nova geganta «el més aviat possible», després que no fa gaires dies en un acte vandàlic va quedar completament destrossada.

La colla gegantera es posarà en contacte amb diferents constructors i restauradors de peces per tal de reconstruir-la. «Sabent que potser per la propera festa major serà molt just tenir-la entre nosaltres per la gran despesa que suposa per l’entitat, diferents propostes es duran a terme en els propers mesos», expliquen des de l'associació.


Aviat es posaran a la venda un seguit de productes amb la imatge de la Piponeta per tenir-la present mentre duri la seva absència. També, el diumenge dia 4 de juny s’organitzarà una cercavila solidària amb diferents colles i l'acte acabarà amb un vermut solidari obert a tothom.

El dissabte dia 22 de juliol s’organitzarà un sopar a la fresca amb una festa encara per concretar. Per a tots aquells que no puguin assistir als actes o vulguin fer una donació, s’obrirà un Verkami per tal d'aconseguir diners per a la nova gegantona.
Participació