Esquerra a Valls proposa promocions d'habitatge i la mobilització de pisos de grans tenidors

L'alcaldable republicana, Teresa Rull Ferré, ha presentat una bateria de propostes de cara al programa electoral

Imatge de la roda de premsa d'aquest matí
Imatge de la roda de premsa d'aquest matí | Cedida
10 de maig del 2023
Actualitzat a la 13:45h
Esquerra Republicana de Catalunya a Valls ha presentat avui les seves propostes en matèria d'habitatge per als propers anys. L'alcaldable republicana, Teresa Rull Ferré, acompanyada per diversos membres de la candidatura, ha assegurat que «calen accions decidides i agosarades per posar habitatge a disposició dels veïns de Valls». Per a Esquerra, en aquest proper mandat l'habitatge serà un dels temes fonamentals d'actuació a la ciutat.

Precisament, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha anunciat que expropiarà els habitatges buits que pertanyen a grans tenidors en un total de 14 municipis catalans, entre els quals hi ha inclòs Valls, gràcies a la feina que es va realitzar mesos enrere des de la regidoria conjuntament amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya (AHC) i la conselleria de Territori. Amb aquesta mesura es pretén destinar els habitatges desocupats al lloguer social i es posaran a l'abast de les famílies vulnerables i les víctimes de violència incloses en les meses d'emergència.

Esquerra Valls vol anar més lluny. Les propostes que inclou en el seu programa són la promoció pública d'habitatge; la creació de 30 habitatges de protecció oficial i lloguer assequible a la Mateueta; la potenciació de projectes d'habitatge cooperatiu amb convenis de col·laboració municipal que ajudin en el finançament o la col·laboració pública i privada. 

ERC també vol treballar per tal que es facin noves promocions públiques d'habitatge en solars de grans tenidors. Alhora, es treballa per tal que l'AHC adquireixi un tercer bloc sencer de 10 habitatges d'un altre gran tenidor. I també es mobilitzaran 36 habitatges de la Sareb que estan en condicions d'habitabilitat i es vol potenciar els ajuts a la rehabilitació, condicionats a posar els habitatges a lloguer social, és a dir, un 15% per sota de la mitjana del preu de lloguer actual a Valls.

Finalment, es vol fomentar la cessió temporal dels habitatges a l'Ajuntament per tal de rehabilitar-los amb plans d'ocupació. Un cop rehabilitats es posaran a lloguer amb preus assequibles. Es complementaran amb altres propostes com més ajuts per al lloguer d'habitatge, un increment de les ajudes per garantir l'habitatge a fi de millorar l'emancipació de les persones joves i amb menys recursos, ajuts a les comunitats veïnals per millorar l'accessibilitat, subvencions per a la instal·lació d'ascensors, rampes i altres elements que ajudin a eliminar les barreres arquitectòniques i ajuts a les adaptacions d'habitatges particulars.