1 de 10
Alt Camp

La restauració, protagonista del Museu de Valls durant el Dia Internacional dels Museus

Aquest any es pretén destacar el paper del sector de la restauració en la vida interna dels museus

Imatge de l'exterior del Museu de Valls | Museu de Valls
per Albert Oliva, Valls | 11 de maig de 2023 a les 09:18 |
El Museu de Valls s'afegeix a la celebració del Dia Internacional dels Museus, que té lloc el dia 18 de maig, amb una sèrie d'activitats obertes al públic per la pròxima setmana. Aquest any es pretén destacar el paper del sector de la restauració en la vida interna dels museus. En aquest sentit diverses professionals de la restauració que han treballat pel Museu de Valls, mostraran a les persones que hi assisteixin com realitzen la seva tasca de conservació preventiva i quan convé la restauració de les obres. Hi intervendran les restauradores Maite Toneu, cap de pintura sobre tela del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, Mia Marsé i la vallenca Anna Pluvinet.

Mia Marsé, mostrarà en directe la neteja d'una obra de la pintora Emília Coranty, l'última peça adquirida pel Museu de Valls, i la feina de restauració d'un marc antic, concretament d'una peça del pintor vallenc Francesc Guasch Homs. Això serà el dijous 18 de maig a les 11.00 h del matí. Seguidament, a les 11.30 h, Maite Toneu, amb diverses col·laboradores, faran una revisió preventiva in situ del quadre «Bòria Avall», on es destacarà la importància de la feina de control de les obres d'art per prevenir actuacions més invasives en un futur, quan ja s'han deteriorat.


A la tarda, a les 18.00 h, l'equip de la Maite Toneu continuarà amb la revisió preventiva in situ del quadre «Bòria Avall», i a les 18.30 h Anna Pluvinet mostrarà la feina d'arrencament d'una pintura mural i d'unes rajoles policromades del segle XVIII, per la seva preservació. Unes obres que estaven a l'espai públic de la nostra ciutat i que a partir d'ara es preservaran al Museu de Valls. Explicarà i mostrarà les diverses tècniques que s'han utilitzat per l'arrencament de les dues peces.
 

Aforament limitat

L'accés a les diverses sessions de treball de les restauradores és lliure i gratuït, i no cal inscriure's. Les persones que hi assisteixen podran interactuar amb les diverses professionals que donaran les explicacions que es requereixen sobre els diversos processos de treball que utilitzen. Per altra banda, les visites guiades si que necessiten una inscripció prèvia, perquè l'aforament és limitat. Per inscriure's es pot fer al correu [email protected] o per watshap al 680653472.


Els actes de celebració del Dia Internacional dels Museus es completaran amb dues vistes guiades, la primera el dia 16 de maig, a les 7 de la tarda, a l'exposició Francesc Galofre Oller, més enllà del Bòria Avall, i el dia 18 de maig, també a les 19.00 h de la tarda, a l'exposició permanent De Jaume Huguet a Robert Gerhard. L'aportació de Valls al món de 
Participació