1 de 10
Successos

Macrooperatiu policial a Reus: Més de 200 agents, una vintena de detinguts i armes

L'operatiu s'ha centrat a la zona del barri Sant Josep Obrer i Mas Pellicer, però també ha tingut entrades a Bonavista i al Vendrell | S'han localitzat diverses plantacions de marihuana, armes de foc i milers d'euros en efectiu

Imatge del dispositiu a Reus. | L.S.
per Laia Solanellas, Reus | 17 de maig de 2023 a les 07:10 |
Matinada moguda a la zona del barri Sant Josep Obrer i Mas Pellicer a Reus. Un macrodispositiu policial ha trencat la calma de la nit a partir de les tres de la matinada. Més de 200 agents del GEI (Grup Especial d'Intervenció), la BRIMO, l'ARRO, vigilància aèria amb l'helicòpter dels mossos i drons, la unitat canina, TEDAX i altres efectius han pres part en un operatiu contra el tràfic de drogues a la zona.

El marcrooperatiu ha finalitzat amb la troballa d'un miler de plantes de marihuana, més drogues, fins a 15.000 euros en efectius i 4 armes de foc.
Tot i que a primera hora del matí el dispositiu encara està en marxa, segons ha avançat elCaso.cat ja hi hauria una vintena de detinguts. Les entrades s'han dut a terme en 17 punts —16 d'ells simultanis— repartits entre la ciutat de Reus, dos masos als afores de la ciutat, i també a Bonavista i al Vendrell.

 
La policia busca desmantellar punts de venda de drogues, que a més a més, també han causat problemes relacionats amb 'guerres' entre clans. Concretament, els Mossos d'Esquadra han centrat l'operatiu en el tràfic de cocaïna i també han trobat armes de foc.

 

Paral·lelament a les entrades policials, tècnics d'Endesa també han acompanyat la comitiva per detectar i tallar instal·lacions fraudulentes, ja que diverses cases a la zona tenen la llum punxada.


El balanç final d'aquest macrodispositiu ha estat, a més a més de la vintena de detinguts, la localització de 4 plantacions de marihuana amb més de 1.000 plantes, un quilogram d'heroïna, 250 grams de cocaïna i dosis preparades per a la venda, 4 armes de foc i uns 15.000 euros en efectiu.
Participació