El 28-M a l'Arboç: Joan Sans busca la quarta contra la llista 'anti-Sans'

Alternativa per l'Arboç vol desbancar els socialistes amb una llista de concentració

Propaganda electoral del PSC de l'Arboç.
Propaganda electoral del PSC de l'Arboç. | Facebook PSC l'Arboç
17 de maig del 2023
Actualitzat a les 11:04h
En uns anys on la fragmentació de partits i la necessitat d'establir pactes per governar han estat la norma, el cas particular de l'Arboç ha estat l'excepció. Després d'aconseguir tornar al govern municipal el 2011, la candidatura del PSC de Joan Sans no ha fet més que consolidar el seu lideratge, obtenint dues victòries consecutives per majoria absoluta, el 2015 i el 2019.

El 2015, els socialistes van superar per poc el 50% dels vots, assolint vuit regidors i deixant a molta distància els principals competidors, CiU i la CUP. El 2019, el PSC va aglutinar el 52% dels vots que es van emetre, mantenint els vuit regidors i la diferència amb el Clam (marca vinculada a ERC) i Junts.

Una llista per plantar cara al PSC

Per aquest motiu, de cara a les municipals d'aquest 2023 s'ha configurat una nova llista electoral que, amb el nom d'Alternativa per l'Arboç, concentra antics integrants de Junts, ERC o, fins i tot, del PSC. Una verdadera llista 'anti-Sans' que encapçala Olga Navarro, cap de llista de Junts el 2019, i que té com a president Gabriel Curieses, que va formar part de la llista del PSC el 2015.

Veient el suport que Joan Sans ha tingut l'última dècada a l'Arboç, la confecció d'aquesta llista ha estat la manera que han trobat els seus rivals de mirar d'evitar una nova majoria absoluta del PSC. Seria l'única manera de buscar després un acord de govern amb altres formacions. 

A més del PSC i l'Alternativa es presenten dues formacions més a les municipals. Montserrat Ventura, que ja va ser candidata el 2019 amb el Clam, encapçala la llista d'ERC, deixant enrere la marca blanca. El 2019, el Clam va ser la segona força a les urnes, una posició que ara no està garantida per la irrupció de l'Alternativa. 

La quarta força és el PP, que fa quatre anys no va presentar candidatura a l'Arboç. Maria Ester Curieses és la cap de llista d'una formació que buscarà aconseguir representació. Per contra, ni Ciutadans ni la CUP presentaran llista en aquesta ocasió, tot i que els segons compten amb una regidora al consistori.