ERC Reus aposta per una direcció artística única i externa dels teatres

Noemí Llauradó aposta per concebre els teatres Fortuny, Bartrina i l'antic Bravium com un sol organisme

Els republicans han presentat les principals propostes culturals, com un bo cultural de 50 euros per als joves de 18 anys
Els republicans han presentat les principals propostes culturals, com un bo cultural de 50 euros per als joves de 18 anys | ERC Reus
23 de maig del 2023
Actualitzat a les 18:35h
ERC Reus promet un bo de 50 euros per als joves de Reus quan facin 18 anys sota el títol de Clau Cultura18 perquè el destinin a activitats que s'organitzin a la ciutat. Aquest dimarts, l'alcaldable de la formació, Noemí Llauradó, s'ha compromès, alhora, a incrementar el pressupost de cultura de l'Ajuntament de Reus fins que suposi el 4% del total. Segons ho ha plantejat, el bo cultural es podrà fer servir en qualsevol activitat en la qual hi hagi la implicació del consistori i serà compatible amb qualsevol altre descompte preexistent.

Llauradó explica que la mesura vol "afavorir l'adhesió a l'activitat cultural i artística de la ciutat". Insisteix que la cultura és "una eina clau per al benestar de les persones i per al desenvolupament de l'esperit crític i creatiu" que, a més, els republicans també veuen com una oportunitat per "afavorir la cohesió social, l’esperit de pertinença. El número dos de la llista, i actual regidor de Cultura, Daniel Recasens, ha plantejat implantar una única direcció artística per al Teatre Fortuny, el Bartrina i l'espai que havia ocupat Bravium Teatre, el Centre Catòlic.

"Exigeixen una organització coordinada amb l'objectiu de reconnectar-los en estratègia i funcionalitat i encaminar-los, progressivament, per incrementar la formació, creació i producció", ha exposat. La idea dels republicans és que la gerència conjunta sigui la de Reus Cultura i es tregui a concurs públic la direcció artística de la xarxa municipals de teatres cada dos anys, prorrogables a dos més. ERC també apunta que cal fer "un replantejament pel que fa a l'adequació dels equips tècnics".