ERC Reus vol crear una brigada exprés de seguretat i via pública

Noemí Llauradó ha presentat el compromís electoral, que inclou que cada associació de veïns tingui un agent de la Guàrdia Urbana de referència

ERC Reus proposta la creació d'una «brigada exprés» de seguretat i via pública
ERC Reus proposta la creació d'una «brigada exprés» de seguretat i via pública | Jordi Olària Gras
24 de maig del 2023
Actualitzat a les 11:46h
ERC Reus ha proposat, aquest dimecres, la creació d'un cos de "referents de l'espai públic" integrat per "agents policials veïnals" i una "brigada exprés". Amb la seguretat i la via pública com a eixos principals, la proposta de Noemí Llauradó és que cada associació de veïns tingui un agent de la Guàrdia Urbana com a referent. Aquest nou cos hauria de donar "una resposta ràpida i comunitària", segons ha explicat l'alcaldable.

La idea és incrementar notablement la plantilla de les Brigades Municipals, que ara estan "infradimensionades", segons ha afirmat Llauradó. És el mateix parer la número nou de la llista d'ERC, Maria Pascual, a qui s'ha presentat com l'aposta dels republicans per a la regidoria de Via Pública. Tal com ho ha plantejat, la idea és que una part de les Brigades funcioni de manera autònoma dins d'aquest cos de referents de l'espai públic.

El mateix passaria amb una part de la Guàrdia Urbana, on també consideren que cal incrementar la plantilla. Les unitats de totes dues branques municipals funcionarien de manera coordinada i en contacte directe entre elles, amb els Mossos d'Esquadra i amb Serveis Socials. El plantejament que fa ERC és que els veïns avisin l'agent de referència de l'incident en qüestió, i aquest activi la brigada d'intervenció a la via pública o els recursos policials segons convingui.

Maria Pascual planteja que les actuacions a la via pública poden venir motivades per una manca d'ús o per un ús molt freqüent de carrers o voreres, per exemple. Ha aclarit que, si s'hi suma l'incivisme, cal actuar de pressa per evitar "que passin a ser espais insegurs". Llauradó assegura que les actuacions a la via pública "afavoriran que carrers i places estiguin més cuidades i hi hagi un manteniment més constant".