La proposta de Federatur per limitar l'oferta dels pisos turístics il·legals

L'entitat vol recuperar la figura del gestor d'apartaments a través d'un segell d'excel·lència que marqui diversos requisits de qualitat

La Jornada de Turisme s'ha celebrat al Teatre Auditori de Salou.
La Jornada de Turisme s'ha celebrat al Teatre Auditori de Salou. | Neus Bertola/ACN
25 de maig del 2023
Actualitzat a les 14:23h
La Federació Catalana d'Apartaments Turístics (Federatur) vol recuperar la figura del gestor per potenciar la professionalització del servei i limitar l'oferta de pisos turístics il·legals. La voluntat és fer-ho a través d'un segell d'excel·lència, que inclogui un conjunt de requisits de qualitat, perquè tothom "jugui amb les mateixes regles", segons ha anunciat el president de l'Associació d'Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l'Ebre (AAT), Joan Calvet.

La previsió és que el projecte es publiqui al DOGC a mitjan juny i pugui efectuar-se a partir de la temporada d'estiu del 2024. Els empresaris esperen que amb aquest distintiu es freni "l'intrusisme i la il·legalitat" que ha patit el sector en els últims anys.

Donar una assistència de qualitat al client al moment de l'arribada, oferir la informació adequada i fer el registre de viatgers, entre altres, són alguns dels requisits que Federatur espera que inclogui aquest nou segell de qualitat.

Des del sector calculen que, actualment, un 20% de les ofertes d'habitatges turístics serien il·legals. Per això, exigeixen a la Generalitat que recuperi el registre d'empreses gestores d'apartaments, perquè no tothom pugui dedicar-se al lloguer turístic.
 

Desena edició de la Jornada de Turisme al Teatre Auditori de Salou

L'anunci del primer segell d'excel·lència d'empreses gestores d'habitatges turístics s'ha donat a conèixer durant la desena edició de la Jornada de Turisme, organitzada per l'AAT Costa Daurada i Terres de l'Ebre i que s'ha celebrat al Teatre Auditori de Salou.

La trobada ha servit per informar i debatre sobre alguns dels principals temes d'interès del sector en aspectes jurídics, consells de seguretat o tràmits de caràcter administratiu, entre altres.

Una vuitantena d'associats de les comarques tarragonines, així com de les associacions de Barcelona i Girona han assistit al conjunt de ponències.