1 de 10
TURISME

La proposta de Federatur per limitar l'oferta dels pisos turístics il·legals

L'entitat vol recuperar la figura del gestor d'apartaments a través d'un segell d'excel·lència que marqui diversos requisits de qualitat

La Jornada de Turisme s'ha celebrat al Teatre Auditori de Salou. | Neus Bertola/ACN
per TarragonaDigital, Salou | 25 de maig de 2023 a les 14:22 |
La Federació Catalana d'Apartaments Turístics (Federatur) vol recuperar la figura del gestor per potenciar la professionalització del servei i limitar l'oferta de pisos turístics il·legals. La voluntat és fer-ho a través d'un segell d'excel·lència, que inclogui un conjunt de requisits de qualitat, perquè tothom "jugui amb les mateixes regles", segons ha anunciat el president de l'Associació d'Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l'Ebre (AAT), Joan Calvet.

La previsió és que el projecte es publiqui al DOGC a mitjan juny i pugui efectuar-se a partir de la temporada d'estiu del 2024. Els empresaris esperen que amb aquest distintiu es freni "l'intrusisme i la il·legalitat" que ha patit el sector en els últims anys.


Donar una assistència de qualitat al client al moment de l'arribada, oferir la informació adequada i fer el registre de viatgers, entre altres, són alguns dels requisits que Federatur espera que inclogui aquest nou segell de qualitat.

Des del sector calculen que, actualment, un 20% de les ofertes d'habitatges turístics serien il·legals. Per això, exigeixen a la Generalitat que recuperi el registre d'empreses gestores d'apartaments, perquè no tothom pugui dedicar-se al lloguer turístic.

 

Desena edició de la Jornada de Turisme al Teatre Auditori de Salou

L'anunci del primer segell d'excel·lència d'empreses gestores d'habitatges turístics s'ha donat a conèixer durant la desena edició de la Jornada de Turisme, organitzada per l'AAT Costa Daurada i Terres de l'Ebre i que s'ha celebrat al Teatre Auditori de Salou.

La trobada ha servit per informar i debatre sobre alguns dels principals temes d'interès del sector en aspectes jurídics, consells de seguretat o tràmits de caràcter administratiu, entre altres.


Una vuitantena d'associats de les comarques tarragonines, així com de les associacions de Barcelona i Girona han assistit al conjunt de ponències.
Participació