Els partits de Reus tanquen pràcticament la campanya amb la militància

Amb aquest divendres com a últim dia hàbil, quatre formacions reusenques han organitzat actes entre polítics i festius

Quatre partits han tancat pràcticament la campanya amb mítings i actes amb la militància
Quatre partits han tancat pràcticament la campanya amb mítings i actes amb la militància | Jordi Olària Gras
26 de maig del 2023
La campanya electoral de les municipals d'aquest diumenge enceta les últimes hores abans de dissabte, jornada de reflexió. Aquest dijous al vespre, quatre partits han celebrat actes gairebé finals on la militància i els simpatitzants han pres protagonisme, però també els candidats i les llistes en alguns casos. El PSC, ERC, Ara Reus i la CUP han arengat els seus, mentre que formacions com Junts o Reus en Moviment, ho faran aquest divendres.

La pluja ha fet canviar la ubicació inicialment prevista de tres dels quatre actes d'aquest dijous, però no els ha arribat a deslluir i la militància ha respost igualment a la crida. Sobre els escenaris s'han repetit els principals missatges llençats durant la campanya i s'ha demanat, en general, un darrer esforç per convèncer votants abans de diumenge.

 

L'acte del PSC ha passat del Parc Sant Jordi al Vermuts Rofes a causa de la pluja Foto: Jordi Olària Gras

 

El PSC es reafirma com "un canvi per Reus"

La candidata del PSC, Sandra Guaita, ha demanat "un vot massiu a totes aquelles persones que voleu un canvi per Reus". L'acte dels socialistes, al Vermuts Rofes, ha tingut format de míting, però alhora de trobada amb la militància, amb pica-pica i sopar popular a base de fideus rossos. Abans de començar els parlaments, un mestre de cerimònies autoproclamat i improvisat ha sabut trobar una bona manera d'escalfar l'ambient dedicant una ranxera a Guaita amb els assistents fent els cors i aplaudint amb ganes.

El número dos de la llista, Josep Baiges, ha encetat els parlaments reivindicant els alcaldes socialistes que ha tingut la ciutat i que assegura que "van convertir-la en un referent arreu del territori", una fita que ha afegit que repetirà l'alcaldable socialista. També ha pres la paraula la presidenta del PSOE, Cristina Narbona, que ha aplaudit "la gran feina que ha fet la Sandra al Congrés dels Diputats".

Sandra Guaita ha apel·lat als governs socialistes que ha tingut la ciutat per demanar el vot, afirmant que "els millors anys de la història de Reus han vingut de la mà del PSC i sé que ho podem tornar a fer de nou". "Necessitem guanyar aquestes eleccions amb una àmplia diferència per aconseguir governar aquesta ciutat", ha afegit. Ha reivindicat la feina feta per Andreu Martín al capdavant de l'agrupació durant aquests anys i, com també havia fet Baiges, ha tingut un record per Carmina Pozuelo.
 

ERC ha fet a Cal Massó el míting final que volia celebrar a la plaça de la Llibertat Foto: Jordi Olària Gras

 

ERC vol poder "transformar Reus"

Amb un format i un to més sobri, ERC ha omplert Cal Massó durant l'acte més purament míting del vespre. Sobre l'escenari hi han pujat diversos dels primers deu membres de la llista electoral. La protagonista final ha sigut Noemí Llauradó, que ha demanat "un petit gest aquest diumenge a canvi de quatre anys de feina, sense defallir, per transformar Reus".

Com ja ha fet en altres actes, la candidata republicana ha assegurat que arriba a la cita electoral amb bones perspectives després que gent que afirma no haver votat mai ERC, li hagi transmès que la votarà. Abans que ella, sobre l'escenari de Cal Massó hi han anat pujant Montserrat Flores, Joan Anton Verge, Maria Pascual, Òscar Subirats, Meritxell Barberà i Daniel Recasens. Han completat, així, els primers deu llocs de la llista, després que Carles Prats, Marina Berasategui i Quim Piqué prenguessin la paraula a l'anterior míting.

Verge ha fet valer el seu passat al PSC, afirmant que va deixar el partit "perquè aquell PSC no tornarà". Ha etzibat que "ha anat perdent lletres", com la C de Catalunya, a la qual considera que van renunciar deixant de defensar el sobiranisme per donar suport a l'aplicació de l'article 155. El mateix opina de la S de socialista, que considera que ja no ostenten "després d'aplicar una legislació retrògrada en matèria social".
 

Ara Reus ha sigut l'únic partit que no ha hagut de canviar la ubicació de l'acte Foto: Jordi Olària Gras

 

Ara Reus reclama optar pel municipalisme

Ara Reus ja havia convocat l'acte al pavelló del Reus Deportiu d'entrada, estalviant-se haver de canviar la ubicació. Amb un format força televisiu, que ha acabat donant pas a un sopar posteriorment, el públic assistent ha anat veient vídeos de Daniel Rubio explicant propostes i eixos polítics i presentant els membres de la llista. La idea inicial era que la capçalera de la butlleta d'Ara Reus fes els darrers metres dels mil quilòmetres als quals es van comprometre aquest vespre.

Les connexions en directe fetes durant la primera mitja hora d'acte, finalment, no s'han fet entre la plaça de la Llibertat i el pavelló, sinó que la pluja ha obligat a fer-les a l'entrada de les instal·lacions esportives. Talment com si fos la presentació d'un equip, el presentador ha anat cridant un per un tots els membres de la llista, que han entrat a la pista entre els aplaudiments del públic.

Inclòs Daniel Rubio, que ho ha fet caminant, però amb un estic d'hoquei a la mà. Sobre l'escenari ha reivindicat municipalista perquè "el 28 de maig ens juguem la dignitat del nostre Ajuntament i municipi davant de partits que ja s'estan repartint les cadires abans dels resultats". "Jo sí que podré anar a Barcelona i exigir el que ens pertoca com a ciutat referent de Catalunya; no ens hem de deixar enganyar".
 

La CUP, que volia fer-lo a la plaça de la Patacada, ha traslladat l'acte a la Taverna Despertaferro Foto: Jordi Olària Gras

 

La CUP es reivindica com l'aposta d'esquerres i independentista

L'acte més purament festiu i amb menys format de míting ha sigut el de la CUP, pensat amb un to familiar i traslladat a la Taverna Despertaferro per la pluja. El sopar popular amb fideus rossos i arròs de verdures i el concert de Pa Torrat ha protagonitzat el vespre al Casal. A la mitja part, alguns membres de la formació sí que han pronunciat discursos breus.

Marta Llorens, Edgar Fernández, Arnau Martí i Mònica Pàmies han agraït el suport i els esforços que hi ha dedicat la militància i els simpatitzants. S'han reivindicat novament com l'aposta per garantir que el pròxim govern de Reus faci polítiques d'esquerres i independentistes. Alhora, es comprometen a exercir una política per a les persones i enfocades a millorar-los la vida quotidiana.