El PSC vol que Reus aposti pel sector de la intel·ligència artificial

Sandra Guaita apunta que és un sector a l'alça i enfocat a molts àmbits diferents

La proposta l'han fet des del Tecnoparc, davant de l'edifici del Cepid
La proposta l'han fet des del Tecnoparc, davant de l'edifici del Cepid | PSC Reus
26 de maig del 2023
Actualitzat a les 14:08h
El PSC de Reus ha anunciat, aquest divendres, un darrer compromís electoral, el d'atraure i facilitar la creació d'empreses d'intel·ligència artificial. Sandra Guaita, alcaldable de la Formació, considera que "el desenvolupament d'aquesta tecnologia pot generar importants beneficis econòmics i socials per a la ciutat". És per això que volen que Reus esdevingui una incubadora per aquest sector.

"L'objectiu és que els emprenedors i les startups (empreses emergents) tinguin accés a recursos i eines especialitzades per desenvolupar projectes d'intel·ligència artificial", ha aclarit. Els socialistes veuen el sector com "una àrea de futur i considerem que la iniciativa pot contribuir a situar la ciutat al mapa de la innovació tecnològica". En aquest sentit, considera clau que es planifiquin les infraestructures necessàries per acollir o crear aquestes empreses.

Guaita subratlla que la intel·ligència artificial s'aplica i s'aplicarà a àmbits tan diversos com la salut, la indústria o la seguretat. Motiu pel qual reclama "una inversió important en formació i recursos" que han d'acabar retornant a la ciutat. Un camp en el qual el PSC compta que hi col·labori el Clúster TIC Catalunya Sud i Tecnoredessa.