1 de 10

Rubén Viñuales seria el nou alcalde de Tarragona, segons el sondeig de TV3

Ciutadans i la CUP perdrien la representació

Rubén Viñuales, candidat del PSC, exercint el seu dret a vot aquest 28 de maig. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 28 de maig de 2023 a les 20:01 |
Sorpresa a la ciutat de Tarragona, si més no pel que fa a les dades facilitades pel sondeig elaborat per GAD3 per a la FORTA i que ha fet públic TV3. I és que segons aquest sondeig el PSC es faria amb la victòria i podria triar amb qui aliar-se, donat que hauria aconseguit 10 regidors dels 27 totals, 3 més respecte a 2019, mentre que ERC, que actualment ostenta l'alcaldia, baixaria de 7 a 6.

Resultats eleccions municipals 2023 a Tarragona


Amb un 30% dels sufragis, sempre segons el sondeig a peu d'urna, els socialistes tindrien marge per pactar un futur govern o bé amb el Partit Popular, que aconseguiria 5 regidors (15% dels vots) o també amb Junts (entre 2 i 3 regidors, un 9% dels vots). I és que amb la millora dels populars, que passarien dels 2 actuals als 5, els partits de la dreta espanyolista sumarien també 3 regidors per a Vox (11%), mentre que Ciutadans es quedaria fora del ple (3%), de la mateixa manera que ho faria també la CUP (3%, de 2 a 0).

D'aquesta manera, ERC es podria quedar sola a l'espai polític a l'esquerra del PSC, ja que fins i tot En Comú Podem podria perdre la representació (amb un 5%, són al llindar del 0-1). Amb pujades i baixades, doncs, l'únic espai que podria romandre intacte és el de Junts, que des de 2015 compta amb un grup municipal (abans CiU i més tard el PDECat) de 3 regidors. Qui no apareix al sondeig és la candidatura precisament del PDECat, Sí Tarragona-Ara Pacte Local, a qui TV3 directament no dona opcions a entrar.


Amb aquests resultats, sempre segons el sondeig, l'actual alcalde Pau Ricomà tindria impossible repetir, ni tan sols arribant a pactar amb En Comú Podem i amb Junts alhora, una opció que tots dos ja han plantejat com a inviable. L'actual equip no sumaria prou, per la baixa de la CUP, i situaria per tant Rubén Viñuales com a nou alcalde de la capital.

En aquests termes, doncs, el que sí que es podria repetir seria un govern format pel Partit Socialista i el Partit Popular, que ja van governar plegats entre els anys 2016 i 2019, acompanyats pel regidor d'Unió Josep Maria Prats. Una altra opció per a Viñuales seria provar un govern en minoria pactant, però, l'estabilitat amb altres formacions del plenari.
Participació