Junts s'imposa a l'Alt Camp i predominarà al Consell Comarcal

Coneix els resultats de les eleccions municipals 2023 a l'Alt Camp

Imatge d'un sobre
Imatge d'un sobre | Laia Solanellas
28 de maig del 2023
Actualitzat a les 23:32h
L'Alt Camp s'ha tenyit de blau turquesa en aquesta nit electoral del 28M. Junts per Catalunya s'ha imposat en molts dels municipis que històricament han tingut alcaldes d'aquesta formació. En aquest sentit, el partit ha obtingut 5.620 vots, el que representa el 29,64% i 56. Esquerra Republicana és la segona força, amb 3.995 vots, 21,07% del total i 49 regidors. En el cas de la tercera força, el PSC ha superat la FIC en percentatge de vots pel que fa al 2019, i els socialistes n'han obtingut 3.089, que representa el 16,29% i 17 regidors.

Poble a poble, i partit a partit, els resultats han quedat d'aquesta manera. A Mont-ral, ha guanyat Francesc Xavier Pagès; a Vila-rodona, Ramon Bricollé perd les eleccions i Compromís per Vila-rodona governarà; a Montferri, empat entre la CUP (SM-AMUNT) que guanya amb majoria relativa i suma els mateixos regidors que Junts per Montferri (3). ERC (TSM-AM) es queda amb 1 regidor; al Pla de Santa Maria, Compromís pel Pla de Santa Maria aconsegueix la victòria per majoria absoluta en sumar 781 vots i un total de 9 regidors.
 

Cusidó és alcalde des de 1991

A Vallmoll, Josep Lluís Cusidó del PSC revalida la majoria absoluta i guanya amb 7 regidors. En el cas del Pont d'Armentera, Junts pel Pont obté majoria absoluta. Al Rourell, Junts també té majoria absoluta, i a Cabra, hi ha majoria absoluta de Junts-Compromís Municipal. Acord per Cabra es queda amb 3 regidors i Vecinos Unidos entren amb un regidor.

En el cas dels Garidells, Marc Bigordà, d'ERC, revalida la victòria amb 101 vots. A Bràfim, Tots som Bràfim obté 207 vots. A Rodonyà, Enric Ferré obté majoria absoluta i guanya tots els regidors del plenari municipal. A Vilabella, Junts guanya i al Milà governarà la FIC, amb 77 vots. Per la seva banda, Querol tindrà la primera alcaldessa del municipi, Roser Burzon. A la Masó ha guanyat Front Nacional de Catalunya un total de 91 vots. A Alió, Junts per Alió guanya per majoria absoluta amb 166 vots a favor. 
 

Majoria absoluta de Robert a Alcover

Majoria absoluta per Robert Figueras a Alcover. Amb el 100% dels vots comptabilitzats, Alcoverencs pel Canvi surten reforçats sumant 11 dels 13 regidors que té el plenari municipal. ERC es queda amb 2 regidors i el PSC no entra a l'ajuntament.