Continuarem fent (bé) la nostra feina

Redacció central de TarragonaDigital. Foto: Laia Solanellas

 

Aquest dimarts farà tres mesos que em vaig incorporar al gran projecte de TarragonaDigital. Tres mesos que han passat volant i que han estat molt satisfactoris. Amb aquest article m’estreno en els bitllets d’opinió i m’ha costat decidir-me sobre què escriure. A mi m’agraden els esports. Sobretot el futbol i el bàsquet. Tinc diversos equips: l’ADT, el Nàstic, el Real Madrid, el Manchester United i el Borussia Dortmund. Ah! I els San Antonio Spurs, a l’NBA. De l’ADT i el Nàstic, millor no parlar-ne. Portem diversos anys al pou. Aquesta setmana no hi ha hagut ni Lliga, ni Premier, ni Bundesliga, ni Champions. I l’NBA encara no ha començat. Així que, descartat escriure d'esports.

 

Una altra opció era parlar de la consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, María José López, i una polèmica sobre un article publicat en aquest mitjà per servidor, en relació a la retirada del Memorial Marbel Negueruela de la Mitja Marató d’enguany. Per fer bé la meva feina, la senyora López, durant un consell plenari, va insinuar coses fora de lloc sobre el meu article, impròpies d’un càrrec públic. Tot i que podia donar joc, em va semblar excessiu donar-li tanta rellevància. Donant-li voltes i lligant això anterior amb un article publicat a finals de la passada setmana sobre la transparència, vaig donar amb la clau. A l’Ajuntament de Tarragona, ens llegeixen.

 

El passat dijous publicàvem a TarragonaDigital un article sobre el (poc) compliment del Codi Ètic i de Bon Govern per part dels consellers de l’Ajuntament de Tarragona. Explicàvem que més de la meitat dels regidors del consistori no publicaven la seva agenda tal com marca la Llei de Transparència. L’alcalde Ricomà era un dels membres de la corporació que sí complia, tot i que dèiem que havia descuidat en les darreres setmanes l’actualització, amb el 15 de setembre com a darrera data. Si dijous publicàvem l’article, divendres l’agenda de l’alcalde s’actualitzava fins al dia 24 de setembre. Acció, reacció. Suposem que durant aquesta setmana que comença acabarà estant al dia.

 

I no només ha estat l’agenda del batlle. La consellera d’Esports, María José López, que només havia anotat un acte des del passat 15 juny, també actualitzava la seva agenda, incloent-hi els actes de les tres darreres setmanes. De la resta de consellers no complidors (més d’una dotzena), de moment, cap notícia. La consellera López va llegir l’article de la Mitja Marató Marbel Negueruela. També va llegir l’article sobre el Codi Ètic. Igual que l’alcalde Ricomà. El que em porta a deduir que a l’Ajuntament de Tarragona (alguns) ens llegeixen. I només puc donar-los les gràcies.

 

Gràcies alcalde Ricomà i consellera López per llegir-nos. No deixin de fer-ho. Nosaltres, a TarragonaDigital, continuarem fent (bé) la nostra feina.