ÚLTIMA HORA

Catalunya trenca la barrera dels 100.000 contagis per coronavirus

Desorbitada pujada d'impostos

Segons les dades oficials del Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social, a 30 de setembre de 2019 la pensió mitjana a l'Estat és de 993,11 euros.

 

Probablement als membres de l'Equip de Govern, amb sous que ronden els 6.000 euros mensuals, una pujada d'impostos del 9,75% no es representi cap inconvenient i probablement ni ho notin a les seves economies familiars. Però als pensionistes, amb una pensió mitjana, segons les dades oficials del Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social, a 30 de setembre de 2019, de 993,11 euros aquesta pujada sí el representa un important esforç.

 

Des d'Entre Veïns considerem totalment injustificat i desorbitat l'augment previst per l'Equip de Govern que, fen ús del seu «rodillo», aprovarà al proper ple de divendres 25. És injustificada perquè, d'acord amb l'experiència dels darrers anys, no representa cap millora del servei prestat per l'Ajuntament. Reus és una ciutat bruta, sense planificació urbanística ni comercial, amb un comerç passant pels seus pitjors moments i amb uns barris que cada cop se sent més menystinguts, aprofundint en la bretxa entre els cèntrics i els perifèrics.

 

I desorbitada perquè considerem que l'Ajuntament té marge suficient al pressupost per no repercutir d'aquesta manera, sobre els impostos i taxes, el manteniment de la ciutat. Sabem que és fàcil de dir i que ens acusaran de demagògia, però aplicar la resolució del Ple aprovada fa anys de reducció dels sous dels regidors i aprimar la nòmina d'assessors i càrrecs de confiança seria una primera mesura.Actualment l'ajuntament dedica prop de 800.000 euros a sous de càrrecs de confiança, més quasi 200.000 euros anuals de suport als grups municipals. És a dir, prop d'un milió d'euros anuals. I ens volen apujar el preu de l'aigua? I això sense comptar dels privilegis que regidors de govern i oposició gaudeixen, com ara telèfons mòbils, vals d'aparcament, entrades als teatres... Una barbaritat.Amb un pressupost de més de 123 milions d'euros es poden aplicar polítiques de despesa que evitin aquest increment; però més preocupant encara és que l'equip de govern no contempli d'altres fonts de finançament per fer front a les despeses municipals i que carregui sobres les economies familiars la seva incapacitat per atraure empreses, crear llocs de treballs, incentivar el comerç o consolidar-se com a referent universitari.Però com que no n'hi ha prou, l'equip de govern apuja els preus de l'aigua i dels serveis funeraris, dues de les empreses municipals amb més beneficis.Per últim des d'Entre Veïns denunciem que l'equip de govern, que fa bandera de la participació, la transparència i la informació, no hagi tingut el detall ni d'explicar a les entitats representatives el perquè d'aquest increment i quines partides i serveis es veuran realment ampliades. Tot plegat un cúmul d'errades que ens fa preveure una legislatura basada en la majoria absoluta i que vol deixar sense veu a aquells que no tenim representació municipal. La pregunta és, ho aconseguiran?

 

Valentín Rodríguez és president del partit polític Entre Veïns
Comentaris

envia el comentari