A peu pel raval, a poc a poc

Sembla que, d'aquí a unes setmanes, podrem passar a peu pel raval de Santa Anna de Reus. El govern municipal vol posar-ho en marxa com una prova pilot de cara a poder arribar a restringir el trànsit de vehicles a tot el tomb de ravals. O almenys això es va dir en campanya. Veurem com va l'experiment que, per ara, els negocis de la zona diuen que esperen amb candeletes. 

 

Segons diuen els que ho recorden, no va ser aquesta la reacció del sector comercial quan es va eliminar la circulació dels carrers de Monterols i de Llovera, tot i que tampoc n'he conegut mai cap que volgués fer marxa enrere una vegada aplicada. Suposo que els devia sortir a compte, com també hauria de sortir a compte en aquesta ocasió. I no només als negocis, sinó a la ciutat en general. 

 

Ampliar els pocs metres de carrers per a vianants que hi ha a Reus sembla una bona mesura​​​​​​, ajuda i convida a passejar-hi, a fer-hi vida i no només a passar-hi. És clar que no ha de ser l'única mesura. Impulsar que no se circuli tant en cotxe no té per què limitar-se al centre de la ciutat, però per aplicar-ho més enllà del tomb de ravals començaran a caldre aparcaments dissuasoris, per exemple, o un desplegament definitiu del Pla de la Bicicleta.

 

I pot ser que tot plegat estigui planificat i previst, però no ho sabem. Seguim sense saber què vol fer el govern municipal, durant els pròxims tres anys i mig de mandat. Els seus integrants han dit i repetit que, passades les eleccions generals, es presentaria públicament el Pla d'Acció Municipal, un gest que també espera l'oposició, a qui es va portar un pressupost a debat sense saber què es vol fer amb els 6,5 milions d'euros del Pla d'Inversions.

 

Confiem sortir de dubtes aviat –quin remei ens queda–, perquè el temps passa i​​​​​​, dels quatre anys de mandat que havia de planificar el PAM, ja n'ha passat gairebé mig. Tenint en compte que els projectes no se solen desenvolupar d'avui per demà, estaria bé no perdre temps, i més si tenim en compte el munt de projectes i canvis profunds compromesos en campanya pels integrants de l'actual govern de Reus. 
Comentaris

envia el comentari