1 de 10

Dona Soraya

per Joan Rovira, 2 de setembre de 2012 a les 00:07 |

La Soraya està espantada i fa servir les seves pors per mirar de contaminar l’ambient. Segons ella, el sobiranisme espanta els estrangers i llur possibilitat d’inversió. Deu ser a casa seva, perquè aquí i enguany hi ha més forasters que mai. Deu ser per curiositat insana o perquè fem les coses bé, però on més ha crescut el turisme és a Catalunya, malgrat els entrebancs d’exigir que els avions aterrin a Madrid abans d’arribar a Barcelona o d’evitar que el tren ràpid traspassi la frontera.

Dona Soraya, vol dir que no espanta més a l’ inversionista veure un estat amb un govern que canvia de parer sobre la marxa? Un govern que va arribar al poder amb un programa electoral que avui no recorda? Que el que avui és llei demà ho canvio amb efectes retroactius? Invertir en un estat que té aquesta mena de govern no és interessant per ningú, tampoc per als propis ciutadans. Només els oportunistes se la juguen especulant en estats bananers, és clar que aquest estat del que parlem només sap d’especuladors, no d’inversionistes.


És clar que per estat bananer a Espanya no el guanya ni Macondo. O no és ridícul tenir un president del Tribunal Suprem que ha de dimitir després d’anar-se’n de vacances amb el seu xofer i amiguet, a càrrec de l’erari públic? D’acord que perquè no ho ha de fer un jutge si el primer en fer-ho és el Rei amb la seva amigueta princeseta vestida – o no – d’elefant africà.  I no passa res. Com vol que l’inversor estranger inverteixi en un país on un banc com Bankia dirigit per una colla d’amics del poder estafa mig país, i tampoc passa res.

Dona Soraya, a qui espanta el sobiranisme és a vostè i el seu entorn. Com s’ho faran per “invertir” en més aeroports sense avions o amb AVEs sense passatgers si Catalunya ja no paga?


Un estat que quan li falten calés apuja brillantment els impostos. Últimament apujant l’IVA fins i tot de les entrades pel circ, i això que de fer el pallasso prou que en sap Dona Soraya!

Un estat que te un rei que treballa més que ningú per la república i que té almenys un partit centralista que fa més que ningú pel sobiranisme perifèric. Amb estats com aquest, qui vol ser-ne ciutadà?


A veure si entre tots aconseguim que el proper dia 11 de tanta por a Dona Soraya se li escapi el pipí. Això si, serà un pipí imperial.
Joan Rovira
Ex president del Consell Empresarial d’Osona
President Cercle Euram Osona
Membre de la Junta directiva de Foment del Treball
Membre de la Junta consultora de l’ANC
Més articles de l'autor
24/03/2017

Hipòcrita

24/02/2017

Quan l'Ebre passava per Madrid

04/01/2017

Beveridge

23/11/2016

Populisme i democràcia

21/10/2016

Carallots

16/09/2016

«Galgos o podencos»

17/05/2016

Cercle virtuós

29/03/2016

Per què fer-ho fàcil?

10/02/2016

Els ponts de Madison

30/12/2015

1.515

Participació