Ara Reus aposta per subvencionar les línies de l'aeroport que funcionin tot l'any

Daniel Rubio es mostra optimista de cara a diumenge i creu que la ciutadania veu el partit com «una alternativa que dona garanties i estabilitat»

El partit planteja un contracte públic de la Taula de l'Aeroport per sis milions d'euros
El partit planteja un contracte públic de la Taula de l'Aeroport per sis milions d'euros | Ara Reus
26 de maig del 2023
Actualitzat a les 15:07h
Ara Reus vol que la Taula de l'Aeroport tregui a concurs públic un contracte perquè una aerolínia tingui activitat tot l'any. Fixant-se en ciutats que han optat per aquest model, Daniel Rubio, cap de llista del partit, aposta perquè es destinin sis milions d'euros l'any a subvencionar les connexions que l'Ajuntament, la Diputació i el sector empresarial i turístic considerin necessàries.

"Cal que hi hagi vols des de l'aeroport de Reus els 365 dies de l'any", ha sentenciat Rubio. Considera que és una aposta necessària per al turisme a la regió i perquè l'equipament "recuperi el protagonisme que es mereix". Segons el seu plantejament, l'Ajuntament hauria d'aportar dos dels sis milions del contracte i seria la Diputació qui hi destinaria els altres quatre, entenent-ho com una proposta també en clau territorial.

Apunta que aquest increment d'activitat repercutiria a la ciutat en forma de turisme i, per tant, de pernoctacions i de despesa a la restauració i al comerç i la resta de negocis vinculats. De fet, creu que hi ha una mancança d'oferta hotelera que es podria solucionar amb aquesta mesura, que planteja per atraure inversió en aquest sector. Més enllà d'atraure turisme de visita, "hem d'aconseguir que el turisme faci vida a la ciutat, un fet que comportaria una major font d'ingressos", defensa.

La número quatre de la llista electoral, Gemma Vidal, ha insistit a "situar de nou Reus al mapa de les destinacions turístiques de qualitat". Patrimoni, comerç i cultura són tres dels eixos que planteja per captar visitants a través d'iniciatives com reforçar les línies d'autobús que connecten Salou, la Pineda i Cambrils amb Reus entre juny i setembre. Pel que fa a nou turisme de qualitat, Vidal vol fixar-se en el Japó i la Xina.
 

Ara Reus tanca la campanya amb optimisme de cara a diumenge

Una altra línia que vol potenciar és el dels congressos, a través de les instal·lacions de firaReus. "Tenim l'emplaçament adequat per realitzar aquests congressos situat en un espai de fàcil accés, però cal una revisió de les condicions contractuals i una rebaixa dels imports del lloguer", ha explicat. Des d'Ara Reus aposten, de fet, "per l'externalització eventual, de tal manera que el sector privat pugui incidir plenament en l'organització d'esdeveniments i congressos".

Daniel Rubio ha aprofitat l'última roda de premsa de la campanya electoral per valorar positivament aquestes dues setmanes. Ha reivindicat que "el nostre partit ha liderat molts dels punts", com el debat sobre fiscalitat, segons ha posat d'exemple. Considera que les trobades amb la ciutadania i les percepcions els permeten ser optimistes que, diumenge, la ciutadania apostarà per Ara Reus com "una alternativa que dona garanties i estabilitat".

Ha reivindicat novament el municipalisme del partit i ha assegurat que, més enllà de la campanya, "fa set anys i mig que em preparo per a aquest moment". Ha etzibat que li faria ràbia que, segons els rumors que afirma que circulen, pugui produir-se una situació com la del 2019 en la qual hi va haver "mercadeig" de càrrecs "que va afectar la ciutat de Reus".