El PSC de Reus vol instal·lar la Casa de la Festa a l'avinguda del Carrilet

Sandra Guaita aposta per ubicar-la a la nau que l'Ajuntament ha comprat, teòricament, per traslladar-hi el Mercat del Carrilet

Aposten perquè s'hi desin les figures i sigui un espai museístic
Aposten perquè s'hi desin les figures i sigui un espai museístic | Jordi Olària Gras
10 de maig del 2023
Actualitzat a les 12:52h
Una hipotètica Casa de la Festa (Major) de Reus torna a fer acte de presència en campanya electoral. El 2019 ja va ser una proposta anunciada per dos dels partits que van acabar formant govern (Junts i Ara Reus). Aquest dimecres ha sigut Sandra Guaita, cap de llista del PSC, qui n'ha promès una ubicació clara, l'avinguda del Carrilet.

Considera que seria un ús ideal per a la nau industrial en desús que l'Ajuntament va comprar fa uns mesos per ubicar-hi, en principi, el futur Mercat del Carrilet. Guaita insisteix amb l'oposició del seu partit al trasllat de l'equipament i, per tant, apunta que cal donar un altre ús al nou espai municipal. Des del seu punt de vista, es podria convertir en un espai museístic, però "que també vagi més enllà".

Segons ha detallat, el PSC veu el projecte com l'assoliment d'una "reclamació històrica" per part del Seguici Festiu, la de "tenir un lloc digne" on desar els seus elements. A més, però, els socialistes es comprometen a plantejar-hi espai per a activitats escolars i de reclam turístic. Tot plegat, ha detallat l'alcaldable del partit, amb el mateix pressupost que s'havia previst per a l'hipotètic trasllat del mercat.
 

El PSC de Reus proposa una Casa de la Festa al Carrilet

Ha aclarit que, segons el govern municipal, la compra de la nau va rondar el milió d'euros, i que es contempla una partida de dos milions d'euros més per habilitar-la com a mercat. Amb aquesta segona inversió, Guaita considera que es podria convertir l'espai en la Casa de la Festa. De fet, aposta per traslladar no només l'actual Seguici Festiu, sinó també les peces que ara són al Museu de Reus, a la plaça de la Llibertat que, per tant, quedaria disponible per a altres usos.

A més de dotar el Seguici d'un espai adequat, i obert al públic, la proposta serviria, segons ha subratllat, per treure la Festa Major del tomb de ravals. I encara més, segons ho planteja la candidata, es podria convertir en un reclam per als visitants que arribin a la ciutat amb autobús, una de les principals portes d'entrada. D'aquesta manera, segons ha exposat, ajudaria a teixir un eix entre l'estació i el centre, amb una parada a l'avinguda del Carrilet.

Tot plegat per aprofitar la compra d'una nau que consideren que s'ha adquirit amb un objectiu equivocat. Guaita recorda que, per al PSC, el Mercat del Carrilet s'ha de mantenir a la seva ubicació actual, perquè "hi ha un estudi que diu que és viable allà on és". Insisteix, també, que no s'ha fet cap estudi de mobilitat per assegurar que és possible el trànsit de camions que implicaria, i que dubta que sigui assumible.

Ha recordat, també, que ja van presentar la promesa electoral de descentralitzar el servei d'atenció a la ciutadania. Un dels punts que hauria d'acollir una futura oficina de l'OAC per al PSC és, precisament, el Mercat del Carrilet.