La CUP del Vendrell es replanteja el seu futur dins de Som Poble-ERC

L'assemblea local obre un procés de debat sobre el seu futur per les diferències amb els republicans

Som Poble i ERC han concorregut pelgats als dos últims comicis locals.
Som Poble i ERC han concorregut pelgats als dos últims comicis locals. | TGNDigital
28 d'agost del 2023
Actualitzat a les 11:59h
L'assemblea local de la CUP del Vendrell es replanteja el seu futur dins de la candidatura Som Poble-ERC, amb la qual han concorregut als dos últims comicis municipals. El partit ha informat en un comunicat que iniciarà un "procés de debat obert" per decidir "quin i com ha de ser el futur de la unitat popular" al municipi.

Després de les eleccions municipals del 28 de maig, on el PSC va revalidar la victòria i va ampliar la seva diferència amb l'oposició, els cupaires pensen que és "vital reorganitzar-nos, i prioritzar i reactivar la lluita als carrers". Tot i admetre que la candidatura de Som Poble i ERC "era, a nivell institucional, no només necessària, sinó l'única alternativa possible", la formació no amaga les incomoditats que han sentit en alguns aspectes.

Crítiques a ERC

D'aquesta manera, asseguren que han hagut de fer front a moltes "contradiccions" pel fet de formar part d'aquesta coalició. Contradiccions referent a les "polítiques nacionals, socials i territorials del govern de la Generalitat d'ERC", que defineixen com "claudicants en l'aspecte nacional, neoliberals i depredadores del territori" i "totalment contràries als interessos de les persones treballadores de la majoria del país".

També lamenten que hagin hagut de cedir pel fet d'incorporar-se "jurídicament a una candidatura d'ERC", quan ells preferien fer formalment "una coalició de dos partits". En aquest sentit, lamenten que per als republicans "era més important que els vots sumessin al seu partit, de cara al repartiment de càrrecs supramunicipals, com consellers comarcals i diputats provincials". Per això asseveren que la seva "maquinària i lògica de partit no és diferent en absolut a la del PSC i Junts".

Caldrà veure si aquest procés de debat intern de la CUP desemboca en una sortida de la candidatura Som Poble-ERC. Els cupaires són un dels partits que el 2015 van conformar Som Poble, junt amb EUiA, el Procés Constituent i ciutadans provinents de moviments socials i sindicals. Això els va permetre obtenir per primera vegada representació a l'Ajuntament del Vendrell.