GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Dimarts de xàfecs a algunes comarques i ambient més fresc

Acaba el pic de calor dels darrers dies i experimentarem un dia de ruixats irregulars i descens marcat de les temperatures
Mapa de la previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

 

L'arribada de un front de ruixats i tempestes per l'oest i el Pirineu és el fet més destacat del dimarts. Com entra més aire fred en altura al nostre territori, el temps serà més inestable i fresc que el dilluns.

 

La pluja es presentarà al Pirineu, punts de Ponent i Terres de l'Ebre durant la matinada i matí de dimarts, podran arribar a l’entorn de Barcelona i comarques del nord-est avançada la tarda, però serien molt dèbils. Els ruixats seran més abundants a les zones de muntanya de la meitat oest com el Pirineu, on es podrien acumular 80 litres al final del dia, i la serralada prelitoral tarragonina.

 

Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya alerta per pluges importants a les comarques pirinenques, interior de Lleida, Terres de l'Ebre i punts de la Catalunya Central, fins i tot amb risc taronja a l'Aran i la Ribagorça. Avisa que poden anar acompanyades de tempesta. Al llarg del dimarts, els ruixats minvaran d'oest a est.

 

 

Calor continguda aquest dimarts

Es preveu un dimarts amb xàfecs i tempestes força intenses a les comarques del nord-oest, escampant-se a la resta del Pirineu | Arxiu

 

Els models meteorològics assenyalen que continuarà la baixada de les temperatures fins a 10 graus menys a la meitat oest i al Pirineu. El canvi es notarà una mica a la costa en forma de menys xafogor. Les màximes fregaran els 30° a l'interior de Girona i Barcelona, mentre que pel cel cobert i els ruixats, a Tarragona i Lleida amb prou feines superaran els 25°. La caiguda de la temperatura aquí és extraordinària respecte el cap de setmana.

 

Pel que fa el vent, bufarà tramuntana una mica intensa a l'Empordà durant tota la jornada. A les Terres de l'Ebre bufarà mestral fins a migdia, amb alguns cops forts, cosa que permetrà que refresqui força l’ambient. A la resta, predomini del vent allevantat entre fluix i moderat al litoral central, que a partir de migdia també s'imposarà a la resta de la meitat sud del litoral, mantenint alterada la situació marítima.

 

La resta de la setmana serà assolellada i molt suau

El temps a partir del dimarts recuperarà l’estabilitat dels anteriors dies amb un ambient més agradable perquè la calor continuarà continguda sense valors molt alts. Dimecres farà un dia completament diferent al de dimarts, amb força més sol, dijous els ruixats tornarien a zones del Pirineu i a la resta ambient assolellat, i més enllà seguirà el temps tranquil amb nuvolades més espesses a punts del nord. Diumenge podria tornar a visitar-nos un altre canvi de temps important.

També et pot interessar: