Imatge d'una sortida de sol rogenca al Delta de l'Ebre

Calma absoluta aquest dimarts a l’espera de ventades i ruixats els propers dies

Els fronts atlàntics seran els clars protagonistes a partir de mitjans de setmana

El temps seguirà molt tranquil aquest dimarts, 19 de gener, amb sol en general i tan sols restes d’alguns núvols baixos en trams de la costa molt menys importants que dilluns, si bé a partir de la tarda i vespre aniran a més i afectaran també zones del prelitoral de la meitat sud. Hi haurà boires matinals a l’interior que poden durar força hores a Ponent, mentre que al tard arribaran bandes de núvols alts i prims per l’oest. Les temperatures nocturnes baixaran més i tindrem la nit més freda de la setmana, mentre que de dia seran una mica més suaus.

La calma té les hores comptades, ja que, a partir de dimecres i durant els dies vinents, aniran arribant diversos fronts atlàntics que portaran un cel molt canviant a Catalunya, alguns ruixats i ventades. Les temperatures pujaran més amb fred molt a ratlla.

Mapa de previsió a Catalunya el 19 de gener del 2021
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

Sol, boires i menys núvols baixos

Pel que fa a l’estat del cel d’aquest dimarts, els núvols baixos que han estat tan presents a la costa i prelitoral de Barcelona es reduiran molt i el sol dominarà a pràcticament tot el territori. Aquests intervals de núvols seran molt trencats i concentrats bàsicament en trams de la costa, tot i que, a partir de la tarda, tornaran a anar a més i afectaran també zones del prelitoral de la meitat sud.

A més, les boires matinals seran freqüents a molts punts de l’interior, inclús molt localment persistents en àrees de Ponent. A últimes hores, arribaran algunes bandes de núvols alts i prims per l’oest. En definitiva, calma absoluta arreu i amb el sol com a gran protagonista, dia molt aprofitable.

Més fred de nit, més suavitat de dia

Si ens fixem en les temperatures, baixaran una mica més les nocturnes i, de fet, viurem la nit més freda del que queda de setmana amb glaçades a moltes comarques. Mínimes entre -2º i -7º al Pirineu, de -5º a 0º al Prepirineu, de -4º a 1º a l’interior, de -1º a 4º al prelitoral i de 1º a 6º a la costa. En canvi, de dia pujaran una mica més amb ambient poc fred, màximes de 11º a 16º en conjunt. Tan sols a les zones amb boira o punts més elevats quedaran per sota, localment amb ambient força fred a Ponent.

Canvis a la vista

De cara al dimecres, arribarà un front atlàntic que canviarà completament el temps, ja que escombrarà les glaçades nocturnes, aportarà més núvols, ruixats sobretot al Pirineu i l’oest i el vent anirà a més. De fet, les ventades (sobretot de ponent) dominaran els dies vinents a moltes comarques, localment amb ràfegues fortes, mentre que el pas de nous fronts aportarà nous ruixats febles o gotellades i, sobretot, un cel molt canviant.