Més de 500 participants en la caminada Rutes Reus a la Boca de la Mina

Un total de 552 persones han participat en la caminada Rutes de Reus que s'ha fet aquest diumenge, 9 de juny
Imatge de la caminada Rutes Reus a la Boca de la Mina d'aquest diumenge, 9 de juny  | Cedida
 

Aquest diumenge, 9 de juny, s'ha celebrat la caminada Rutes Reus i un total de 552 persones han participat en la caminada que, aquest any, ha tingut com a escenari principal el passeig de la Boca de la Mina. Els participants van poder escollir entre dos recorreguts que s'oferien, el llarg de 13,3 quilòmetres o el curt de 7,8 quilòmetres. En els dos casos, els participants van recórrer el passeig de pujada, des de l'avinguda del Comerç fins a decantar pel camí de la Bassa Nova. De tornada, els participants van tornar a passar pel passeig, des de la Boca de la Mina fins a la sortida de l'avinguda del Comerç. 

Projecte de millora i de recuperació del passeig de la Boca de la Mina 

Aquesta caminada forma part de les accions per donar a conèixer el Projecte de millora i de recuperació del passeig de la Boca de la Mina. Està previst que en breus s'iniciï una actuació en aquest espai per condicionar i dignificar un espai de gran valor natural, patrimonial i sentimental de la ciutat i afavorir-ne tots aquells usos que contribueixen a mantenir-ne la identitat. Aquesta actuació està inclosa dins del PO FEDER 2017-2020, que té com a objectiu el creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori. 

El projecte té un pressupost de 3,1 milions d'euros, finançats a parts iguals entre l'Ajuntament de Reus i la Generalitat de Catalunya a través del fons FEDER. A més, en aquesta ocasió, la caminada també va ser solidària amb l'Associació d'Asperger-TEA del Camp de Tarragona.

Més caminades per la ciutat de Reus

El pròxim 20 de juliol, Rutes Reus tindrà una nova convocatòria, una ruta semi nocturna amb sortida i arribada al pavelló Olímpic Municipal. Aquesta cita es tracta d'una novetat sorgida dels suggeriments dels mateixos participants, que de manera progressiva han consolidat les caminades populars de Rutes Reus com l'activitat popular amb més participants. Després d'una aturada durant el mes d'agost, el calendari d'activitats segueix els mesos de setembre, octubre, novembre i desembre, sempre vinculant les caminades amb diferents accions solidàries. 

"La Festa al carrer Sant Llorenç de Reus arriba a la 6a edició" "Xavier Amorós, guardonat amb 'El Més Amic de Reus' 2018"