Aboquen desenes de pneumàtics en una bassa abandonada de Reus

L’espai està situat a l’avinguda de Bellisens i compta amb tot tipus de deixalles a l’interior
Els pneumàtics estan col·locats en un dels costats de la bassa, al costat del camí de l'avinguda Universitat | Redacció

 

Passejant pel camí de l’avinguda Universitat, en paral·lel a l’avinguda de Bellissens, hi ha una gran bassa abandonada plena de deixalles. L’espai té una alçada considerable i a peu dret no es pot veure què hi ha a l’interior, fet que han aprofitat algunes persones per abocar desenes de pneumàtics i altres residus com mobles vells, bosses de plàstics i televisors. D’aquesta manera, la bassa s’ha convertit en un abocador il·legal.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Aquest acte incívic ha estat denunciat a través de les xarxes socials per diversos usuaris que han posat el crit al cel davant aquesta irresponsabilitat. Tal com es pot veure a la imatge, els pneumàtics estan col·locats en una de les parets de la bassa, la més propera a l’avinguda Universitat. En aquest punt els vehicles poden arribar fàcilment i abocar a la bassa les seves deixalles. De pneumàtics se’n poden trobar fins a més de cinquanta, alguns amb un recent ús. Cal recordar que l’acumulació de deixalles pot provocar el risc d’incendis i la proliferació de rates i insectes. 

 

La bassa aplega desenes de pneumàtics utilitzats | Redacció

 

Cal recordar que el passat mes de juny, l’Ajuntament de Reus va recordar, mitjançant un ban municipal, que els propietaris de solars havien de netejar els seus terrenys ja que «tenen l’obligació de mantenir-los en bon estat i en les condicions de seguretat, salubritat, ornament públic i lliure de residus», tal com marca l’Ordenança municipal de la neteja.

 

En cas de no fer-ho, els propietaris poden rebre una multa d’entre 300 i 3.000 euros i, en última instància, el consistori s’encarrega de la neteja, que anirà a càrrec de la propietat del terreny.

 

El procediment a seguir

El consistori té la responsabilitat de controlar que els solars privats compleixin les condicions adequades. En cas que no sigui així, si un particular ho denuncia, o els serveis municipals o la Guàrdia Urbana ho detecten, s’obre un expedient administratiu. Es fa una inspecció al solar i es determinar el seu estat.

 

En funció de l’extensió de la parcel·la, els residus, l’estat de conservació i la possible existència de plagues o el perill d’incendi, es proposa una actuació. Aquesta pot ser l’arxivament de l’expedient, el requeriment de netejar-lo o l’actuació immediata. 

 

La darrera és la que s’executa «quan hi ha perill per a la salut de les persones», i es justifica amb el cost estimat d’acord amb l’ordenança municipal que regula els preus públics. En cas que sigui necessari, l’actuació es realitza d’urgència per part dels serveis municipals, «passant el cos al propietari».

 

El gran tamany de la bassa impedeix veure què hi ha a l'interior | Redacció