Acrimont Investment i Risi guanyen la subhasta de la producció de Virginias

Es mantindrà part la plantilla fixa de la fàbrica de torrons reusenca
Imatge de la fàbrica de Virginias a Reus. | Google Maps

 

Les empreses Acrimont Investment i Risi han guanyat la subhasta de la unitat productiva de Virginias, celebrada aquest divendres, 27 de juliol, segons informa 'La Vanguardia'. D'aquesta manera, es podrà conservar part de la plantilla fixa de Virginias. Aquesta operació està valorada en 5,1 milions d'euros i ara, s'està a l'espera de l'auto judicial d'adjudicació de la unitat productiva de l'empresa.

Es mantindrà part dels treballadors de la fàbrica de torrons

Les dues empreses que han guanyat la subhasta són Risi i Acrimont Investment. La segona té seu a la localitat lleidatana d'Agramunt i és propietat d'Àngel Jubete, qui té altres empreses com Productos Flower, Greendel i Servideu. A més, té experiència en el mercat del torró en haver sigut membre de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt. 

Quan el jutge adjudiqui la unitat productiva de Virginias a Acrimont Investment, se subrogaran els contractes de lloguer de la planta ubicada al passeig de Sunyer de Reus. Es mantindran els contractes dels 17 treballadors fixos de l'empresa de torrons, i es preveu que bona part de la cinquantena de treballadors que són fixos discontinus, els quals es contracten per encarar la temporada de Nadal, també es puguin conservar. Així, la planta reusenca de Virginias continuarà fent torró. 

  

Pel que fa a l'altra empresa guanyadora de la subhasta, Risi, és una empresa de Sevilla que fabrica productes d'aperitiu, i s'ha quedat amb la maquinària de confiteria d'Industrias Rodríguez —propietària de la marca Virginias—, així com una llicència que li permetrà utilitzar Virginias en alguns productes. 

La planta reusenca de Virginias continuarà fent torró. | virginias

 

Una operació de 5,1 milions d'euros

Les dues empreses han pagat un total de 5,1 milions d'euros que es destinaran als creditors. Pel que fa a la planta que Virginias té a Lleida, el citat mitjà afirma que es farà un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectarà els treballadors que Acrimont Investment no assumeixi. Part de la maquinària que sobri i un magatzem ubicat a Reus, es vendran. 

Virginias arrossegava un deute de més de 16 milions d'euros

La històrica empresa reusenca de galetes, torrons i caramels va entrar en concurs de creditors el passat mes de desembre, després que un deute de 16 milions d'euros l'impedís continuar endavant. L'empresa ja havia entrat en preconcurs fa gairebé un any, el mes d'agost del 2017. Virginias arrossega el problema econòmic des de fa anys i, de fet, el 2015 va refinançar el seu deute fins al 2022 i des de llavors les vendes van seguir caient. 

"REUS: Troben 600 plantes de marihuana en una finca que es lloga per festes" "Aquesta és la nota que els viatgers posen a l'Aeroport de Reus"