L'acte d'homenatge als difunts durant el confinament a Reus s'obre a la ciutadania

L'Ajuntament obre la possibilitat que hi acudeixin ciutadans que vulguin mostrar el seu respecte, més enllà de les famílies

Reus retrà homenatge a les persones mortes durant el confinament aquest dimecres, 29 de juliol, a un quart de nou del vespre. L'acte tindrà lloc al Cementiri General i, després de contactar amb les famílies dels difunts, l'Ajuntament ha obert les places restants a la ciutadania en general.

Es pot sol·licitar assistir-hi a través del web dels Serveis Funeraris de Reus i Baix Camp. L'acte, segons informa el consistori, s'ha previst com un esdeveniment senzill. «Vol ser un emotiu record de la ciutat dedicat a aquelles persones que van morir durant aquells dies, tot just mentre les disposicions sanitàries no permetien cap mena de comiat presencial a familiars i amics».

Es tracta, concretament, de recordar i homenatjar les persones que van perdre la vida i van ser inhumades o incinerades durant les setmanes durant les quals les mesures sanitàries no permetien celebrar cerimònies d'enterrament. No es tracta, per tant, d'un homenatge a les víctimes de la Covid-19, sinó a tothom que va perdre la vida, pel motiu que fos, durant aquell període.

Com que els amics i familiars no van poder dur a terme cerimònies de comiat amb les característiques que haurien volgut, s'ha decidit organitzar l'acte d'aquest dimecres al vespre. En primer lloc es va contactar amb les famílies dels difunts, a les quals se'ls va explicar l'acte i oferir de ser-hi presents.

Una vegada han respost totes, i mantenint les mesures actualment en vigència, quedaven places lliures. Ara, des de Serveis Funeraris de Reus i Baix Camp s'han volgut posar a disposició de la ciutadania perquè, qui ho vulgui, pugui retre homenatge als difunts durant aquell període. L'acte serà conduït per Marc Càmara i Ruth Enguita i comptarà amb la música de Camerata XXI.

"Pagar 20 euros i gastar-ne 30: la mesura de reactivació per al comerç de Reus" "Urgent: Suspès també l'últim concert de Lo Submarino Summer Fest de Reus"