Imatge de l'arribada de Sant Pere a la Prioral després de la Processó

Ja és Sant Pere! Els actes de la Festa Major de Reus d'avui dilluns, 29 de juny

El patró celebra un any més la joia de ganxets i ganxetes, en una Festa Major atípica, adaptada i quasi híbrida, entre vivències tangibles i emocions a flor de pantalla

Sant Pere ja és aquí! Des de les matinades fins a la Professó, el patró reusenc celebra un any més la joia de ganxets i ganxetes, en una Festa Major atípica, adaptada i quasi híbrida, entre vivències tangibles i emocions a flor de pantalla. Avui dilluns, 29 de juny, la ciutat es prepara per venerar el sant i rendir l’homenatge alegre, però solemne, que mereix la data assenyalada. És un Sant Pere especial, enyoradís i nostàlgic, que serà un punt d’embranzida per sortir-se’n amb força cap al futur, esperant la festa plena i anhelada, venidores celebracions esplendoroses. A gaudir del que es pot avui, amb orgull de ciutat, i visca Sant Pere!

Els actes d'avui, 29 de juny, de la Festa Major de Sant Pere de Reus:

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Sant Pere

8.00 hores. Al campanar. Tradicionals matinades, a càrrec del grup de grallers Xalocs.

9.00 hores. Des de l’Ajuntament. 29 avisos pirotècnics, per despertar Reus.

9.00 hores. Des del campanar. Toc de Festa.

De 9.30 a 14.00 hores. A la Prioral de Sant Pere. Veneració, devoció i pregària del bust reliquiari de Sant Pere, llevat de les hores de culte.

10.00 hores. A la Prioral de Sant Pere. Celebració de la missa.  

10.30 hores. A les xarxes socials de Reus Cultura, estrena del muntatge de la 'Cúmbia de la Festa Major', realitzat a partir de totes les aportacions rebudes.

11.00 hores. A Canal Reus TV. Reemissió de la Tronada i de l’actuació de lluïment dels grups festius de la ciutat, amb imatges de l’any passat.

12.30 hores. A la Prioral de Sant Pere. Celebració de la missa.

18.15 hores. Des del campanar. Toc de Festa.

18.30 hores. A Canal Reus TV i a les xarxes socials de Reus Cultura. Solemne ofici concelebrat, des de la Prioral de Sant Pere, presidit per l’arquebisbe, Mons. Joan Planellas i Barnussell. Seguidament, Professó Solemne amb la imatge de Sant Pere, que recorrerà la nau central amb l’acompanyament musical d’una formació tradicional i l’orgue, que interpretarà una suite amb les melodies del toc de professó i de diferents elements del seguici festiu; una nova composició d’Albert Galcerà. Durant la professó, repic de les campanes amb el Toc General de Festa. Quan Sant Pere arribi a l’altar major, es procedirà a guardar la imatge a l’urna amb les tres claus que custodien l’alcalde, el prior i un dels preveres, fins a l’any vinent. Tot seguit, i per concloure l’acte, mostra pirotècnica i interpretació dels goigs de Sant Pere a càrrec de l’Orfeó Reusenc. En acabar, a Canal Reus TV, reemissió del final de festa del 2019.

22.30 hores. Al campanar. 'Il·luminem la festa major!', espectacle de llum i so. Seguidament, des de dalt del campanar, ball de gralles amb Canya d’Or. El so dels instruments tradicionals d’aquest grup reusenc posaran el ritme i les darreres notes a la Festa Major de Sant Pere 2020.