Els actes del programa de Sant Pere de Reus d'avui, dissabte 29 de juny

Els actes comencen a les 7.00 hores amb les matinades i el ball de Gralles a c脿rrec dels grallers del Baix Camp que tancaran el dia de Sant Pere
La Diada de Sant Pere a Reus | Laia Solanellas

 

Avui 茅s el dia gran, avui 茅s Sant Pere i les tradicionals matinades de les set del mat铆 donaran la benvinguda a aquesta intensa jornada de la Festa Major de Sant Pere de Reus. El mat铆 estar脿 protagonitzat per la Tronada i l'actuaci贸 de llu茂ment dels grups festius de la ciutat a la pla莽a del Mercadal a partir de les 11.00 hores, amb la diada en solitari dels Xiquets de Reus. A la tarda es portar脿 a cap l'inici de la Profess贸 Solemne amb els elements del seguici des del Fossar Vell, despr茅s de la carretillada dels Diables, la V铆bria i el Drac la ciutadania reusenca dir脿 ad茅u al Sant Pere 2019.

 

 

 

 

Els actes d'avui, dissabte 29 de juny, de la Festa Major de Sant Pere de Reus

 

7.00 h, pel NUCLI ANTIC, matinades tronades, a c脿rrec de membres i tabalers del Ball de Diables.

7.00 h, matinades galejades del Ball de Pere Joan Barcel贸.

8.00 h, pel NUCLI ANTIC, tradicionals matinades, a c脿rrec dels diferents grups de grallers de la ciutat.

8.00 h, pel NUCLI ANTIC, matinades amb la Banda Verge de Miseric貌rdia.

8.00 h, a DIFERENTS ESTABLIMENTS, esmorzars de forquilla.

9.00 h, des de l鈥橝JUNTAMENT, 29 avisos pirot猫cnics per despertar Reus.

 

Els Gegants de Reus a la Diada de Sant Pere a Reus | Laia Solanellas

 

 

9.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa i des de l鈥橝JUNTAMENT sortida dels Gegants per rec贸rrer els carrers i les places de la ciutat.

De 9.30 a 14.00 h, la PRIORAL DE SANT PERE restar脿 oberta per a la veneraci贸, devoci贸 i preg脿ria del bust reliquiari de Sant Pere, llevat de les hores de culte.

A les 10.00 i a les 12.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, celebraci贸 de la missa.

De 10.00 a 12.30 h, al CAMPANAR, visites al campanar a c脿rrec dels Campaners. Entrada per estricte ordre de cua. Preu: 1 鈧/persona. El pagament s鈥檋a de fer en efectiu a l鈥檈ntrada del campanar. Es prega entregar l鈥檌mport exacte.

10.15 h, a la PLA脟A DEL MERCADAL, actuaci贸 de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Miseric貌rdia.

11.00 h, a la PLA脟A DEL MERCADAL, TRONADA i actuaci贸 de llu茂ment dels grups festius de la ciutat. Pr猫viament a l鈥檃ctuaci贸 de llu茂ment del seguici, podrem gaudir del Bou enflocat, una antiga tradici贸 de Reus i de diversos punts d鈥橢uropa que consisteix en guarnir un bou amb flors i cintes en motiu d鈥檜na festa assenyalada.

 

Pilar caminant dels Xiquets de Reus a la Diada de Sant Pere a Reus | Laia Solanellas

 

 

13.00 h, a la PLA脟A DEL MERCADAL, quan finalitzi el seguici, exhibici贸 castellera a c脿rrec dels Xiquets de Reus. 

17.30 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa i anada a l鈥橭fici de les autoritats municipals en corporaci贸, acompanyades dels grups festius de la ciutat.

De 18.00 a 24.00 h, a la PLA脟A DEL BALUARD, Festa Major Sense Cotxets.

18.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, solemne missa concelebrada, presidida pel prior Mn. Joan Anton Ced贸, assistit pels preveres de l鈥橝rxiprestat, amb l鈥檃companyament musical de l鈥橭rfe贸 Reusenc, la coral l鈥橢nc铆s i l鈥檕rgue de la prioral. Quan la imatge de Sant Pere surti per la porta de la prioral, l鈥櫭liga far脿 el seu ball solemne curt.

18.45 h, des del FOSSAR VELL, arrencada del seguici dels grups festius de la ciutat.

19.30 h, pels CARRERS DEL CENTRE, inici de la PROFESS脫 SOLEMNE.

A continuaci贸, la imatge de Sant Pere es dirigir脿 cap a la prioral i, quan arribi a la porta, gran esclat de festa i tronada a猫ria. Un cop la imatge torni a l鈥檜rna de l鈥檃ltar major de la prioral, es procedir脿 a guardar-la amb les tres claus que custodien l鈥檃lcalde, el prior i, antigament, el s铆ndic de la Comunitat de Preveres, fins a l鈥檃ny vinent.

 

Focs artificials per Sant Pere. | Laia Solanellas

 

 

En acabar, tornada festiva a la PLA脟A DEL MERCADAL. 脷ltimes ballades, encesa de la V铆bria i el Drac i carretillada de Sant Pere a c脿rrec del Ball de Diables, que posar脿 punt final a la festa de Sant Pere d鈥檈nguany.

24.00 h, al CENTRE D鈥橝RT CAL MASS脫, la Festa Major continua a Cal Mass贸! Ball de gralles a c脿rrec de Ganxets, Grallers del Baix Camp. Vine a ballar can莽ons m铆tiques al so de les gralles dels Ganxets! I tot seguit, concert amb DJ Ceba! Organitza: Centre d鈥橝rt Cal Mass贸.