L'alcalde de Reus tanca la seva ruta pels carrers de la ciutat amb 140 visites i 600 incidències ateses

Entre els anys 2015 i 2019, l'alcalde ha fet un total de 141 visites a tots els barris de la ciutat amb l'objectiu de conèixer les necessitats dels veïns
Imatge de la visita de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, al barri Juroca | Cedida
 

 

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha tancat aquest dijous, 2 de maig, el programa 'A peu de carrer' amb què, acompanyat dels representants de les associacions de veïns i el regidor de Via Públic, ha realitzat un total de 141 visites entre mitjans de 2015 i 2019 als diferents barris de Reus. Aquestes visites tenen com a objectiu conèixer de primera mà l'opinió, les necessitats i les reivindicacions dels veïns dels diferents barris de la ciutat per tal de prendre nota i millorar les mancances i proposar possibles noves inversions.

Gairebé unes 600 incidències recollides

Amb aquestes visites, l'alcalde ha recollit un total de 574 incidències directament dels veïns, principalment de la via pública. La regidoria de Via Pública ha gestionat 458 incidències recollides; la de Seguretat, 66 incidències i la Regidoria de Medi Ambient, 31.

Per tipologia, destaquen les que tenen a veure amb pintades, concretament se n'han recollit 110, seguides de qüestions relacionades amb la senyalització viària, amb 94. S'ha registrat també 88 incidències relacionades amb el mobiliari urbà, 65 de voreres en mal estat, 26 de paviments en mal estat i 26 de jardineria. La llista de tipologies que no arriben a les 10 incidències registrades fan referència a temes com la neteja, l'enllumenat, els jocs infantils, les papereres o les zones verdes, entre d'altres. 

Aquestes visites també tenen l'objectiu d'escoltar l'opinió dels veïns sobre qüestions que afecten els barris, és per això que, en algunes ocasions, durant la visita, no s'han recollit incidències i s'ha obert un diàleg entre l'alcalde i els representants de les associacions veïnals sobre temes com la seguretat, l'habitatge o la cultura als barris, entre d'altres. 

Altres iniciatives dins del programa de proximitat de Carles Pellicer

D'altra banda, a més de les visites que ha realitzat pels diferents barris, s'ha creat un programa de proximitat amb altres iniciatives amb què l'alcalde pretén acostar-se als ciutadans del municipi. Acompanyat del regidor de Promoció Econòmica, l'alcalde ha fet diferents visites per algunes de les empreses de la ciutat, amb el programa 'Fem feina', amb l'objectiu de conèixer de primera mà la realitat del sector econòmic a través del contacte personal i directe amb empresaris i treballadors. 

Els 'Vermuts amb l'alcalde' són trobades puntuals de Carles Pellicer amb grups d'entre 15 i 20 ciutadans per tal d'intercanviar opinions i reflexionar sobre diverses temàtiques de la política municipal però en un entorn més pausat. També s'ha realitzat el 'Convivències', la immersió intensiva de l'alcalde en un barri de la ciutat. Durant dos dies l'alcalde programa una agenda de reunions amb representants del teixit econòmic del barri i associatiu, d'aquesta manera, aprofundeix en primera persona en la realitat de l'entorn. 

L'alcalde, amb el programa 'Connectat', ha convertit el seu perfil de Facebook en un canal de comunicació directa amb la ciutadania per atendre queixes i suggeriments. Finalment, 'Dilluns amb l'alcalde' és l'última iniciativa dins d'aquest programa de proximitat amb els veïns de la ciutat. En aquest cas, l'oficina de l'Alcaldia queda oberta de manera rotativa a tots els centres cívics per atendre directament a la ciutadania, sense necessitat de cita prèvia. 

"ATENCIÓ: Entre Veïns vol construir «un gran parc» que connecti 3 barris de Reus" "ATENCIÓ: Enxampat a Reus conduint multiplicant per 5 la taxa d'alcohol"