La campana de la Sang de Reus tornarà a sonar el pròxim 5 de juliol

L'element arquitectònic ha passat per un procés de rehabilitació contundent
La campana serà beneïda el pròxim 5 de juliol | GoogleMaps
 

Després d'un llarg període en què la campana de la Puríssima Sang de Reus va deixar de marcar les hores i els inicis i finals de les eucaristies, finalment, ja queda poc perquè els veïns pròxims a la plaça de la Sang, puguin tornar a sentir-la. Concretament, serà el dia 5 de juliol, coincidint amb una de les festivitats més importants de la Congregació de la Puríssima Sang de Reus, la festa de la Puríssima Sang.

Aquesta festivitat, en què es recorda com Jesucrist va vessar la seva sang en favor de tots els creients, i convida a recordar també el misteri del Crist crucificat; estarà protagonitzada per una missa a dos quarts de dotze del matí, en què se celebrarà la festa de la Puríssima Sang. El plat fort de la jornada però, serà la re-inauguració de la campana de l'església que, després de quinze anys, tornarà a sonar després d'haver passat un procés de restauració

La congregació ha volgut recordar que, tot i trobar-se en l'estat de nova normalitat, se seguiran mantenint restriccions en l’aforament del temple, que seguirà sent d'una tercera part del seu màxim.

La campana del temple, rehabilitada i beneïda

El mateix dia cinc, es beneirà la campana del temple, que ha estat rehabilitada, i sonarà per primera vegada, a les onze des de la plaça de la Sang de Reus, oferint una petita mostra del seu repertori, ara que ja ha estat rehabilitada i automatitzada.

El procés ha consistit en l'aplicació d'un tractament al jou de la campana, per poder-la assegurar a l'espadanya que conforma el campanar. Tal com ha detallat la congregació, els tècnics van desaconsellar fer voltejar la campana, per l'estat en què es trobava, així que es va procedir a instal·lar instal·lat un electro-martell que reprodueix els tocs propis de la campana amb una bola de bronze, fet que doten al conjunt d'una sonoritat superior.

Per altra banda, també s'ha instal·lat un patró sincronitzat per ràdio que disposa de connexió via mòdem per a executar els tocs de campana tradicionals programats com els de difunts, festa, missa o àngelus; des d’un telèfon mòbil. A part d'això, la nova campana també farà les funcions habituals dels pobles d'arreu, com marcar les hores i les mitges, fins al vespre. La congregació també ha instal·lat un calendari que permet programar els tocs litúrgics de les dates més assenyalades, com Nadal o Pasqua.

La Reial Congregació de la Puríssima Sang de Reus també ha agraït a totes les persones que s'han implicat en aquest ambiciós projecte, malgrat les dificultats generades per la pandèmia.

"Atenció: Actuacions policials en discoteques i carrers de Reus aquest cap de setmana" "Recollida de residus al voltant de l'Skate Park de Reus"