Els Campaners de Reus se sumen al toc de reivindicació per la Pau al món

L’acte es fa de manera simultània a centenars de campanars d’arreu de Catalunya i molts altres indrets del món
Els Campaners de Reus tocant la campana Petra Clàudia i la de Sant Bernat | Cedida

Per sisè any consecutiu, els Campaners de Reus s’han sumat al toc de reivindicació per la Pau al món. Els membres dels agrupaments escolta i guia Misericòrdia i MontsantCim han fet tocar les campanes de la prioral de Sant Pere a les 12.00 hores del migdia durant quinze minuts. D’aquesta manera, els membres de Campaners commemoren la Jornada Mundial per la Pau, que se celebra anualment l’1 de gener.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

L’acte es fa de manera simultània a centenars de campanars d’arreu de Catalunya i de molts altres indrets del món amb l’objectiu de reclamar un món sense conflictes i on tothom pugui viure en pau i dignitat. Aquesta és una iniciativa sorgida de la mà dels Campaners de la Catedral de Tarragona fa gairebé 25 anys.

El toc que han interpretat els Campaners de Reus ha estat el ‘Toc de reivindicació’ i ha consistit en fer tocar la campana més petita, «en representació de la veu del poble», i la més gran, perquè «és la que ha d’arribar més lluny amb el seu so». 

Ambdues campanes són les de caràcter civil, ubicades al pis superior i les més conegudes pels reusencs i reusenques. La campana més petita, de Sant Bernat o «dels gegants», ha estat ventada mentre que la més gran, la Petra Clàudia, ha contribuït al toc amb el seu repic.

Segons assenyala Campaners de reus, «aquesta acció, a més, va lligada amb el treball que dia a dia, i especialment pels volts de Nadal, fem des d’ambdós agrupaments escoltes, de conscienciació de la realitat social mundial i de treballar per la pau en els aspectes més habituals i quotidians de la nostra rutina diària».

Els Campaners de Reus han fet el toc de reivindicació per la Pau a les 12.00 hores del migdia | Cedida

"📊Els projectes dels Pressupostos Participatius de Reus, a l'espera de materialitzar-se" "❗ ATENCIÓ: Novetats respecte l'ús de l'antic hospital de Reus"