MINUT A MINUT

馃敶 Segueixen les mobilitzacions a Tarragona per la sent猫ncia del proc茅s

URGENT

El jove ferit per una pilota de goma al Prat perd l'ull

El carril bici de la urbanitzaci贸 Blancafort de Reus, pendent de la Generalitat

El departament de Territori est脿 estudiant el projecte que va presentar l'Ajuntament
El tram entre la T-11 i Blancafort on s'ha de construir i instal路lar una vorera i un carril bici | Jordi Ol脿ria Gras

 

La vorera i el carril bici que han d'acabar d'unir la urbanitzaci贸 de Blancafort amb el nucli de Reus est脿 en mans de la Generalitat i segueix sense data d'execuci贸. L'Ajuntament de Reus el va presentar al departament de Territori abans de l'estiu, i ara el Govern catal脿 l'est脿 estudiant per executar-lo. Faltar脿, encara, establir com es reparteixen els costos.

 

NOVETAT: Sigues el primer en con猫ixer les not铆cies i els successos de Reus gratis al m貌bil. Fes clic aqu铆!

 

El projecte ha de permetre anar a peu o en bicicleta 鈥攊 ara, tamb茅, amb patinet i altres elements de mobilitat personal鈥 per fer el trajecte des del Santuari de Miseric貌rdia fins a la urbanitzaci贸 Blancafort. Actualment aquesta vorera i carril bici arriben fins a la rotonda de la T-11 i no continuen. L'objectiu del projecte 茅s actuar sobre el tram restant i dissenyar el tr脿nsit a peu i en bicicleta a trav茅s de la rotonda.

 

Rotonda d'entrada actual a la urbanitzaci贸 Blancafort | Jordi Ol脿ria Gras

 

Els ve茂ns reclamen celeritat

El projecte no 茅s nou, sin贸 que fa anys que se'n parla, que se n'han fet estudis i que, el ve茂nat de la urbanitzaci贸, espera que s'executi. El president de l'Associaci贸 de Ve茂ns, Bartolom茅 Pluma, recorda que 芦a principis d'any vam veure el projecte que presentaven a la Generalitat, que inclo茂a la canalitzaci贸 d'aig眉es, i ja fa sis mesos que el van presentar禄.

 

L'arribada a la urbanitzaci贸 es far脿, previsiblement, des de l'antiga entrada a la urbanitzaci贸, on tamb茅 hi ha l'entrada del Club Tennis Monterols. La zona ha de quedar definitivament constru茂da, 茅s a dir, que s'hauran de retirar els blocs de formig贸 鈥攃oneguts com a New Jersey鈥 que ara mateix barren el pas de cotxes i obliguen a arribar fins a la nova rotonda per entrar i sortir de la urbanitzaci贸.

 

L'antiga entrada a Blancafort ha de quedar definitivament tancada amb l'execuci贸 del projecte | Jordi Ol脿ria Gras

 

Elements provisionals i seguretat vi脿ria

S'hi ha d'acabar construint un sistema similar. Bartolom茅 Pluma, recorda que 芦han posat les New Jersey, que eren provisionals; es van inaugurar l'octubre del 2017, i ja hauria de tenir un plantejament definitiu禄. Sense tenir en compte l'est猫tica de la zona, Pluma alerta que 芦el fet que estigui provisional tamb茅 provoca que hi hagi una illeta que s'ha de construir per貌 encara est脿 nom茅s pintada禄.

 

Aquesta situaci贸, adverteix, genera riscos per a la seguretat vi脿ria. 芦La gent que surt del Monterols, en lloc d'anar a la rotonda nova, gira a l'esquerra, cap a Reus, i quan venen de Cambrils no van a la rotonda de la T-11, sin贸 que giren directament a l'esquerra; 茅s un perill禄. De fet 茅s precisament per evitar girs a l'esquerra que la Generalitat va comen莽ar a actuar en aquesta carretera, on s'han constru茂t o millorat, els darrers dos anys, dues rotondes i diverses entrades i sortides.

 

Espai on s'ha de construir el carril bici | Jordi Ol脿ria Gras

 

L'acc茅s al Club Tennis Monterols

El Club Tennis Monterols ha comen莽at, aquests dies, una actuaci贸 d'adequaci贸 de l'entrada a les seves instal路lacions des de la urbanitzaci贸 Blancafort. S'asfaltar脿 un tram de terra i es pintar脿 una rotonda per tal que els socis del club que hi van des de Cambrils, puguin accedir-hi a trav茅s de la urbanitzaci贸 i no hagin d'anar a girar a la rotonda de la T-11.

 

Des de Blancafort, l'Associaci贸 de Ve茂ns considera que l'inici d'aquests treballs mostra el 芦menyspreu vers la tasca de la nostra associaci贸禄 de l'Ajuntament de Reus, 芦i demostra que no necessiten cap associaci贸 de ve茂ns quan es tracta de projectes d鈥檈mpreses privades禄. Les cr铆tiques les expressen arran del comprom铆s que hauria adquirit el consistori d'informar-los quan el club present茅s el projecte d'aquestes obres, per貌 han comen莽at els treballs sense que els ve茂ns rebessin cap notificaci贸.

 

La urbanitzaci贸 Blancafort fa tres anys que reclama una vorera i un carril bici | Jordi Ol脿ria

No descarten mobilitzacions

A llarg termini, de fet, la Generalitat de Catalunya projecta un carril bici que arribi fins a Cambrils seguint la carretera TV-3141. En una segona fase, posterior a l'arribada de la vorera i carril bici fins a la urbanitzaci贸 Blancafort, aquests vials s'allargarien fins al Golf Aig眉esverds. La idea, pensada a llarg termini i sense projecte redactat sobre la taula, vol acabar teixint una xarxa de mobilitat sostenible de gran abast.

 

Pel que fa a la urbanitzaci贸 Blancafort, segueix esperant aven莽os. Quan Territori hi doni llum verda, Generalitat i Ajuntament acordaran de quina manera es finan莽a i, per tant, quin pressupost hi ha de destinar cada administraci贸. Els ve茂ns, per貌, segueixen reclamant celeritat, i avisen que han deixat passar l'estiu, per貌 que si no hi ha canvis, aquesta tardor es plantejaran convocar mobilitzacions. No seria el primer cop, ja que anteriorment havien arribat a tallar la carretera entre Reus i Cambrils.

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Reus. 脡s gratis!

Comentaris