Imatge exterior de l'edifici de consultes externes de l'antic Hospital de Reus

El Centre MQ de Reus obrirà les portes de l’antic hospital a l’abril

Al nou equipament s’hi realitzarà l’activitat ambulatòria mentre que les instal·lacions actuals de la Clínica Fàbregas mantindran els serveis hospitalaris i quirúrgics

El nou Centre MQ Reus, situat a l’edifici de consultes externes de l’antic Hospital Sant Joan, obrirà les seves portes a la segona quinzena d’abril. Després de diversos endarreriments a causa de les obres de rehabilitació, el trasllat es farà efectiu després de Setmana Santa. La data de l’estrena s’ha avançat aquest dilluns 13 de gener durant la visita d’obres al nou equipament sanitari. L'actuació ha tingut un cost de 2,5 milions d'euros i suposa la primera fase del projecte total del trasllat del centre.

Concretament, s’ha actuat en 6 plantes i en uns 400 metres quadrats per planta on s’hi traslladarà tota l’activitat ambulatòria. D’aquesta manera, s’hi realitzarà el servei d’urgències, que passarà dels 2 boxs actuals a 5 boxs, consultes externes, intervencions de cirurgia menor ambulatòria i proves invasives i exploracions complementàries i radiologia.

Per un altre costat, a l’edifici del carrer Gaudí s’hi concentrarà tota l’activitat quirúrgica i l’hospitalització, que ara es presta al mateix edifici i a l’Hospital Universitari Sant Joan, així com una part de les consultes externes.

Imatge de la visita d'obres del nou Centre MQ situat a l'antic Hospital de Reus
Imatge del vestíbul principal on accediran els visitants del nou Centre MQ | Adrià Morte

«Han estat dos anys de treballs d’obres. Estem contents, s’ha fet molt bona feina i ha quedat molt bé el nou Centre MQ. Complim amb el fet de retornar al centre de la ciutat l’activitat hospitalària», ha assenyalat l'alcalde de Reus, Carles Pellicer. El batlle reusenc ha afegit: «es va haver de traspassar l’hospital als afores de la ciutat per qüestions d’espai perquè aquí es quedava petit. Ara aquest nou equipament ens dóna moltes possibilitats i proximitat de la salut al centre».

Actualment, el Centre MQ està format per 160 professionals contractats i 230 metges consultors i realitza més de 100.000 visites a l’any i atén unes 26.000 urgències. L'actuació ha tingut un cost aproximat de 2,5 milions d'euros entre obres i equipament i representa només una primera fase. L'objectiu final és traslladar tota l'activitat del Centre MQ a l'antic hospital encara que no s'ha concretat el termini exacte. «Quedarà una altra fase d'inversió amb una major quantitat de diners on s'ubicaran més equipaments i s'ocuparan més metres quadrats», ha explicat el regidor de Salut de l'Ajuntament de Reus, Òscar Subirats. 

Imatge de la visita d'obres al nou Centre MQ situat a l'antic Hospital de Reus
Les obres han servit per rehabilitar 6 plantes de 400 metres quadrats cadascuna | Adrià Morte

«Anem ara a consolidar molt bé aquesta fase, que culminarà quan acabem de marxar de l’Hospital nou i ja estiguem instal·lats als equipaments del carrer Gaudí i aquest. Ens plantejarem de quina manera anem desenvolupant el trasllat definitiu. No tenim marcat un termini fix», ha explicat Subirats. De fet, hi ha per endavant un calendari de deu anys després que es prorrogués recentment el contracte de les instal·lacions actuals del carrer Gaudí.

Per una altra banda, la directora del Centre MQ, Àngels Rius, ha comentat que els reptes de futur de l'equipament sanitari passin per la integració de l'espai en un únic espai, l'ampliació de la cartera de serveis, especialitats i procediments i la participació en Salut Pública, promoció, prevenció i cooperació. 

Imatge de la visita d'obres del nou Centre MQ situat a l'antic Hospital de Reus
A l'equipament situat a l'antic Hospital de Reus s'hi traslladarà tota l'activitat ambulatòria | Adrià Morte
 

S’estima que diàriament passin pel nou centre més de 2.000 persones

Segons les estimacions del Centre MQ, en un dia es practiquen de mitjana 22 altes, 19 activitats quirúrgiques, 10 intervencions ambulatòries, 72 urgències, 437 visites i 466 exploracions complementàries. Això suposa que en el nou centre hi passaran aproximadament més de 2.000 persones. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha explicat que l’obertura del nou centre «comportarà més activitat i vida al voltant del Mercat Central i aquesta zona de la ciutat».

Imatge exterior del futur nou centre MQ Reus, a l'antic Hospital
L'accés al nou Centre MQ es farà pel carrer del Vapor Nou | Adrià Morte


Comentaris