Comença el trasllat del transformador elèctric del barri Immaculada de Reus

Les obres ubicaran l’estació elèctrica a 30 metres de la seva actual ubicació, a la plaça del Racó de l’Avi
Imatge actual del transformador elèctric del Barri Immaculada de Reus | Redacció

Després d’anys de reivindicacions, el trasllat del transformador elèctric del barri Immaculada de Reus ja és una realitat. Des de finals de mes d’octubre els operaris estan treballant amb el soterrament del cablejat per traslladar, en els pròxims dies, l’estació elèctrica a uns 30 metres de la seva ubicació actual, a la plaça del Racó de l’Avi, entre el carrer de l'Església i el carrer de la Immaculada.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

En la nova ubicació, es col·locarà una tanca que servirà per disminuir l’impacte visual del transformador amb una estructura de tubs metàl·lics. L’espai actual s’enderrocarà i es completarà el buit de deixi. Cal recordar, que el projecte forma part dels pressupostos participatius 2018 i que en el seu moment es va convertir en una de les propostes més votades. Fins ara no s’havien pogut fer les obres per la «gran complexitat» del projecte pel fet que «l’empresa elèctrica i la constructora s’havien hagut de coordinar», tal com havien indicat fonts municipals.

Les obres van ser licitades a finals del 2018 i a l’abril ja estaven adjudicades a l’empresa Elecnor SA per un import de 146.399 IVA inclòs. 

Model virtual del nou transformador del Barri Immaculada de Reus | TarragonaDigital.com

Els veïns del barri feia anys que lluitaven pel soterrament del transformador

El transformador elèctric del barri Immaculada, va ser motiu de polèmica entre el veïnat de la zona ara fa uns nou anys. Els habitants del barri demanaven el soterrament del transformador, ja que consideraven que era una edificació perillosa. L’Associació de Veïns del barri Immaculada es va mobilitzar per buscar una solució a aquesta problemàtica, i va iniciar una campanya de recollida de firmes a través del porta a porta i per internet, mitjançant una pàgina web. 

Durant els anys 2010 i 2011 es va procedir a la construcció de diferents habitatges i l’esmenat transformador exterior es va quedar al seu lloc original, tot i haver-hi un projecte pel seu soterrament. Al seu moment, l’Ajuntament de Reus va desestimar el trasllat i va determinar incloure’l dins de l’entorn urbà, amb un disseny de grafiti imitant un conjunt de piles. Després de diversos anys de lluita, el projecte va ser aprovat dins dels Pressupostos Participatius 2018

"👏 Celebren una trobada esportiva dels centres d'educació especial de Reus" "🎭 Aquest diumenge arriba al Teatre Bartrina l'obra 'Qui ets?', de Màrius Serra"