Habiliten una nova zona blava al barri del Carme a l'espera del CAP i els habitatges previstos

A la zona es van enderrocar habitatges fa un any | Ha de convertir-se en un dels pols de renovació del barri
L'àrea ha d'acabar acollint, a la llarga, promocions d'habitatges i el desdoblament del CAP Sant Pere | Cedida

 

Camions i màquines ja treballen al barri del Carme per adequar el que, provisionalment, serà una zona blava. A la llarga, però, la parcel·la ha d'acabar acollint el desdoblament del CAP Sant Pere i promocions d'habitatges segons les intencions expressades tant per l'Ajuntament de Reus com per la Generalitat de Catalunya.

 

Des del consistori es detalla que la zona blava tindrà 76 places, que suposaran incrementar fins a 131 les d'aquesta zona. La previsió és que es pugui posar en marxa durant la primera quinzena de juny. Pel que fa al futur desdoblament del CAP Sant Pere i les promocions d'habitatges, el govern local manté que «la nova àrea d'aparcament serà provisional, a l'espera de l'execució dels diversos projectes d'equipaments i d'habitatge protegit que l'Ajuntament i la Generalitat tenen previst promoure en aquesta zona del barri del Carme».

 

Amb aquesta previsió també hi estan d'acord els veïns, que aquest dimecres recordaven, a través del president de l'Associació l'Harmonia del Carme, Josep Machado, que el que s'ha començat a executar avui és el que es va acordar a les reunions de la comissió del barri.

 

El carrer de Sant Jaume, al fons de la imatge, comptarà amb una sortida per a vianants | Cedida

 

Comencen les obres al barri del Carme

La zona en qüestió és la que queda entre els carrers de Sant Francesc, de Sant Benet, de la Closa de Freixa i de Sant Jaume. A la zona s'hi van enderrocar alguns habitatges en mal estat ara fa poc més d'un any. Amb la neteja de la zona, l'espai que hi queda acollirà una zona blava que també comptarà amb una sortida per a vianants cap al carrer de Sant Jaume.

 

Pel que fa als habitatges, l'Ajuntament de Reus no ha aclarit, encara, quina línia de treball se seguirà. Segons ha explicat fins ara, el consistori considera que no té múscul financer per aixecar pisos, però podria fer-ho la Generalitat. Una altra opció és que siguin promocions privades, però que el govern local condicionés a la gestió amb model d'habitatge públic.

 

Com que els solars són públics, una de les opcions que s'havia estudiat era la de parlar amb empreses o cooperatives d'habitatge que volguessin fer-se càrrec de les promocions reduint el marge de benefici. D'aquesta manera, els pisos resultants podrien integrar-se al parc d'habitatge protegit o, almenys, comptarien amb unes característiques que els acostarien a les de l'habitatge públic.

 

Les obres han d'acabar habilitant una zona blava provisional | Cedida

 

Altres projectes urbanístics al barri del Carme

En l'àmbit urbanístic, els veïns del barri del Carme també tenen en marxa una demanda a l'Ajuntament perquè redueixi l'impacte previst en l'obertura de passatges. Al carrer del Vent i el de Sant Jaume han de quedar connectats segons la planificació urbanística que no s'ha arribat a executar, però que sí que condiciona una sèrie d'immobles al projecte de l'any 2004.

 

Veient que no s'ha dut a terme, el que volen els veïns és que s'alliberin els immobles necessaris perquè els passatges no ocupin el que estava previst. L'amplada inicialment contemplada afecta, segons dades de l'associació veïnal, una vintena de famílies entre inquilins i llogaters de locals.