Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

FOTOS

Miseric貌rdia 2019: la Trobada de Gegants i Masclet a Reus, en imatges

FOTOS

Santa Tecla 2019: les imatges de 37a Mostra de Folklore Viu

El Cementiri de Reus vol convertir-se en el millor de l'Estat espanyol

El de Reus mant茅 la segona posici贸 en les tres categories que es presenta del concurs: millor Cementiri Espanyol, millor Monument i la millor Activitat de Portes Obertes
Imatge d'arxiu del Cementiri Municipal de Reus | TarragonaDigital

 

El Cementiri General de Reus destaca entre els altres cementiris per diversos factors, i aquest fet ha perm猫s que pugui optar a ser el millor Cementiri de l'Estat espanyol 2019. La revista Adi贸s Cultural cada any organitza un concurs per escollir el millor cementiri i en aquesta ocasi贸 el de Reus est脿 present en fins a tres categories. El concurs es va iniciar el passat mes de juliol i totes aquelles persones que estiguin interessades a votar tenen temps fins al 30 de setembre per fer-ho.

 

 

 

 

El Cementiri de Reus participa en tres categories

El Millor Cementiri Espanyol, el Millor Monument i la Millor Activitat de Portes Obertes, s贸n les tres categories que opta el Cementiri de Reus a guanyar en aquesta nova edici贸 del concurs. Encara que a cada categoria s'hi presenten una desena de cementiris de diferents punts de l'Estat espanyol, el de Reus mant茅 la segona posici贸 en les tres categories a les quals es presenta fins a dia d'avui, 19 d'agost.

 

La del General Prim 茅s una de les tombes m茅s emblem脿tiques del Cementiri de Reus | Jordi Ol脿ria

 

Reus entre els deu millors

Reus podria aconseguir aquest reconeixement gr脿cies a la ciutadania i als lectors de la revista que participin en aquest concurs. Despr茅s de passar la primera fase del certamen, el Cementiri de Reus va quedar finlista en tres categories d'entre els 46 cementiris que es van presentar per optar a ser el millor de l'Estat espanyol. Aquest concurs arriba a la sisena edici贸 sent un referent entre els esdeveniments relacionats amb la cultura funer脿ria.

 

El cementiri reusenc destaca per les seves caracter铆sitques per aquest motiu est脿 incl貌s en l'Inventari del Patrimoni Arquitect貌nic de Catalunya. Disposa de panteons modernistes, el mausoleu del General Prim amb un sarc貌fag de ferro, or i plata i hi ha enterrades grans personalitats. A m茅s va ser el primer cementiri laic i municipal de l'Estat espanyol, on s'enterraven persones sense distinci贸 de religi贸 ni ideologia. 

 

Les visites teatralitzades del Cementiri de Reus en imatges | Laia Solanellas

 

'Les Visites Nocturnes' tamb茅 participen al concurs

D'altra abnda, una de les seves carcater铆stiques 茅s que pot ser vistiable i en ocasions d'una manera molt especial, com les jornades de  'Les Visites Nocturnes' que teatralitza l'entitat La Gata Borda cada mes d'octubre. Unes visites diferents, que es realitzen de nit i amb poca llum i que d贸na a con猫ixer no nom茅s la hist貌ria del cementiri sin贸 la de diferents persones que hi ha enterrades all脿.

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Reus. 脡s gratis!

Comentaris
Pep
Si el m茅s destacat de la nostra ciutat ha de ser el cementiri... malament anem! Que sols morts gaudim d'un lloc bonic, pitjor encara! Que no hi hagi la pau que s'espera perqu猫 ho venen com atractiu tur铆stic... quin f脿stic! Aix铆 ens va a Reus. Una ciutat encap莽alada per la caspa pol铆tica cristiano tradicional fosca i macabra (jxC, ERC i AR) que ens porta a la involuci贸. Hi ha molta pobresa a Reus, per貌 la setmana santa i el cementiri... ni tocar-los! Estem connectats a la espa帽a ca帽铆.
Ferran Sugranyes Li帽ana
Suposo que si es guanya el concurs, l'Ajuntament enderrocar脿 el "bitllet de la vergonya" (i fotr脿 les restes a mar) i tots els que van lluitar contra el feixisme podran descansar finalment en pau. Salut.