El Cementiri de Reus vol convertir-se en el millor de l'Estat espanyol

El de Reus manté la segona posició en les tres categories que es presenta del concurs: millor Cementiri Espanyol, millor Monument i la millor Activitat de Portes Obertes
Imatge d'arxiu del Cementiri Municipal de Reus | TarragonaDigital

 

El Cementiri General de Reus destaca entre els altres cementiris per diversos factors, i aquest fet ha permès que pugui optar a ser el millor Cementiri de l'Estat espanyol 2019. La revista Adiós Cultural cada any organitza un concurs per escollir el millor cementiri i en aquesta ocasió el de Reus està present en fins a tres categories. El concurs es va iniciar el passat mes de juliol i totes aquelles persones que estiguin interessades a votar tenen temps fins al 30 de setembre per fer-ho.

 

 

 

 

El Cementiri de Reus participa en tres categories

El Millor Cementiri Espanyol, el Millor Monument i la Millor Activitat de Portes Obertes, són les tres categories que opta el Cementiri de Reus a guanyar en aquesta nova edició del concurs. Encara que a cada categoria s'hi presenten una desena de cementiris de diferents punts de l'Estat espanyol, el de Reus manté la segona posició en les tres categories a les quals es presenta fins a dia d'avui, 19 d'agost.

 

La del General Prim és una de les tombes més emblemàtiques del Cementiri de Reus | Jordi Olària

 

Reus entre els deu millors

Reus podria aconseguir aquest reconeixement gràcies a la ciutadania i als lectors de la revista que participin en aquest concurs. Després de passar la primera fase del certamen, el Cementiri de Reus va quedar finlista en tres categories d'entre els 46 cementiris que es van presentar per optar a ser el millor de l'Estat espanyol. Aquest concurs arriba a la sisena edició sent un referent entre els esdeveniments relacionats amb la cultura funerària.

 

El cementiri reusenc destaca per les seves caracterísitques per aquest motiu està inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Disposa de panteons modernistes, el mausoleu del General Prim amb un sarcòfag de ferro, or i plata i hi ha enterrades grans personalitats. A més va ser el primer cementiri laic i municipal de l'Estat espanyol, on s'enterraven persones sense distinció de religió ni ideologia. 

 

Les visites teatralitzades del Cementiri de Reus en imatges | Laia Solanellas

 

'Les Visites Nocturnes' també participen al concurs

D'altra abnda, una de les seves carcaterístiques és que pot ser vistiable i en ocasions d'una manera molt especial, com les jornades de  'Les Visites Nocturnes' que teatralitza l'entitat La Gata Borda cada mes d'octubre. Unes visites diferents, que es realitzen de nit i amb poca llum i que dóna a conèixer no només la història del cementiri sinó la de diferents persones que hi ha enterrades allà.