GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Contracten seixanta persones a l'Ajuntament de Reus a través del SOC

El programa Treball i Formació subvenciona, a través del Servei d'Ocupació de Catalunya, tots els contractes, que són a jornada completa
Ajuntament de Reus | Cedida

 

Una seixantena de persones s'han incorporat, les darreres setmanes, a treballar a l'Ajuntament de Reus. Ho han fet a través del programa Treball i Formació, subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i pel Fons Social Europeu, que té per objectiu la contractació de persones en situació d'atur. Tots els contractes s'han fet a jornada completa i en un ampli ventall de departaments municipals del consistori reusenc.

 

Una seixantena d'aturats, contractats a l'Ajuntament de Reus

El programa Treball i Formació ha permès contractar 59 persones a l'Ajuntament de Reus a través d'una subvenció del SOC. Es tracta de contractes a jornada completa a Serveis Socials, Ensenyament, Participació, Cultura, Esports, Arxiu, Recursos Humans, Brigades, Oficina Tècnica Empresarial, Habitatge i Medi Ambient; tots són contractes d'entre sis i dotze mesos de durada.

 

El mateix programa Treball i Formació contempla que es facin accions formatives durant la durada d'aquests contractes i dins de l'horari laboral. En cas que sigui necessari, també preveu subvencionar les actuacions necessàries de coordinació i suport tècnic entre set i dotze mesos. Tot plegat fonamentat en quatre línies d'actuació diferents, tres enfocades a l'experiència laboral i les accions de formació, i una darrera orientada a la coordinació i el suport tècnic.

 

Tres perfils específics

Aquestes contractacions s'han dut a terme tenint en compte tres perfils concrets, un d'aquests és el de persones en risc de caure en un atur de llarga durada i que no reben prestació per desocupació ni l'ajut del Programa de Requalificació Professional; en aquest àmbit s'han contractat 36 persones, 24 per a sis mesos i 12 per a un any. Un segon perfil és el de les persones inscrites al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i que rebin la renda garantida de ciutadania. En aquesta categoria s'han signat deu contractes de sis mesos i dos d'un any.

 

El tercer perfil és el de dones en risc de caure en un atur de molt llarga durada i que no percebin atur ni participin del Programa de Requalificació Professional. Amb aquestes característiques s'han contractat nou dones per a un any. La darrera categoria, en la qual s'han signat dos contractes, és la de coordinació i suport tècnic.