El cor femení del Farnborough Hill, a Anglaterra, oferirà un concert gratuït a la Prioral de Reus

La formació també actuarà a la Catedral de Tarragona i a la Sagrada Família de Barcelona
Part del cor del col·legi Farnborough Hill, de gira per Catalunya | Cedida

 

 

En una adaptació de la clàssica dita, és estiu i tota música viu. A Reus, el pròxim dimarts 9 de juliol, a les vuit del vespre, la Prioral de Sant Pere s’omplirà de sons i harmonies amb el concert del cor del col·legi Farnborough Hill de Hampshire, al Regne Unit, dirigit per Ian Taylor i conformat per un total de 23 noies d’entre 14 i 18 anys.

 

La coral anglesa, precisament, es troba de gira per Catalunya i oferirà també concerts a Barcelona i Tarragona amb un repertori que inclou obres sacres i seculars de compositors i èpoques diverses, com ara Vivaldi, Mozart, Elgar, Dvorak, George Gershim o Ola Gjeilo.

 

 

 

Música, religió i escola

El cor sènior del Farnborough Hill —un col·legi privat femení— està format, en total, per una cinquantena de noies i integrat completament a la vida escolar. En el seu dia a dia, les joves canten als serveis religiosos de la seva capella, a més de participar en concerts i d’altres esdeveniments.

 

Fora de l’escola, la formació ha cantat Vespres a diverses i prestigioses institucions del país, com les catedrals de Salisbury i Winchester, o la capella de Sant Jordi del castell de Windsor, una de les emblemàtiques residències de la família reial britànica.

 

Cançons populars i música del West End londinenc

Més enllà del seu repertori sacre, el cor del Farnborough Hill es caracteritza pels seus arranjaments de peces espirituals, cançons populars i música d’espectacles del West End londinenc. A la seva gira per casa nostra, les joves oferiran música amb acompanyament i sense.

 

Concerts a Tarragona i Barcelona

La coral tancarà el seu ‘tour’ per Catalunya amb el concert de Reus —gratuït—, després de realitzar un concert i missa cantada a la cripta de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona —dissabte, 6 de juliol—, una missa cantada a la catedral de Tarragona i un concert a l’església tarragonina de Sant Agustí —diumenge, 7 de juliol, a les 11.00 hores i a les 18.30 hores, respectivament.