Imatge de la roda de premsa de la CUP sobre el barri del Carme

La CUP demana que s’impulsi una «taula d’urgència i emergència del barri del Carme de Reus»

També proposa un «consell municipal de barris» com a solucions de llarg termini | Edgar Fernández titlla de «greu» que l’associació de veïns hagi anunciat que està disposada a «patrullar amb mànecs de fusta»

La CUP de Reus demana «polítiques de llarg termini i més perspectiva» en relació amb les propostes que s’han fet en els darrers dies per dinamitzar el barri del Carme de Reus. El regidor cupaire, Edgar Fernández, ha posat sobre la taula dues propostes: «crear una aula d’urgència i emergència i un consell municipal de barris» per tal de posar fil a l’agulla a la situació del barri. Fernández ha assenyalat que parlaran amb la resta de grups polítics per treballar-les abans del ple municipal de la setmana que ve.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Per una altra banda, Edgar Fernández, ha assegurat que és «greu» que la solució que ha proposat l’Associació de Veïns l’Harmonia del Carme sigui «patrullar amb mànecs de fusta» tal com va comentar el seu president, Josep Machado, arran de la «situació d’inseguretat ciutadana» i de «degradació progressiva» que asseguren que viu la zona. L’anunci arribava després que es declarés un incendi en un habitatge ocupat del carrer Alt del Carme

Segons el cupaire «fer comitès veïnals amb mànecs de fusta és reduir un problema extremadament complex a un problema d’ordre públic i aquest no és el problema». Per aquest motiu ha avançat que la CUP s’ofereix a «generar espais de transformació i empoderament per crear alternatives» perquè, segons els cupaires, «ens trobem davant un cercle viciós que acaba provocant que hi hagi barris deteriorats, buits i sense serveis». 

Imatge de la planta baixa incendiada del carrer Alt del Carme de Reus
Imatge de la planta baixa incendiada del carrer Alt del Carme de Reus | Adrià Morte

«Tot passa per una dinamització social i econòmica als barris»

Edgar Fernández, que ha comentat que el problema necessita tota l’acció conjunta del govern, ha explicat que «tot passa per una dinamització social i econòmics als barris» i ha presentat dues propostes per al barri del Carme. En primer lloc: crear una «taula d’urgència i emergència del barri del Carme» convidant a tots els agents polítics de la ciutat com ara el Centre Cívic, la Guàrdia Urbana o l’Associació de Veïns del Barri Gaudí, que ha posat com a exemple d’entitat que «ha treballat molt i molt bé el tema de les ocupacions». 

Per una altra banda, la segona proposta recau en impulsar un «consell municipal de barris»  per tal de realitzar «un debat de ciutat i amb perspectiva i poder treballar tots els barris conjuntament». Fernández ha assenyalat que s’ha fet la roda de premsa a deu dies del ple municipal per poder parlar amb tots els grups polítics i treballar les propostes abans del plenari.

Finalment, Fernández ha reconegut que les propostes del projecte de dinamització comercial del barri del Carme «estan molt bé» però ha assegurat que «han d’anar acompanyades de més mesures de benestar social, habitatge i seguretat perquè les polítiques s’han de fer amb perspectiva i no només amb dues o tres mesures». El regidor reusenc també ha lamentat la inacció per una part del govern assegurant que «trobem a faltar regidories com Benestar Social, Seguretat i Habitatge». A més, ha assegurat que indicat que si «el govern ha de ser una campanya electoral de quatre anys patirem molt»

Imatge de la presentació del projecte de dinamització
Imatge de la presentació del projecte de dinamització | Cedida