Un dur enfrontament entre CUP i Ciutadans obliga a suspendre el Ple de Reus

Els anticapitalistes titllen Ciutadans de «feixistes» i abandonen la sessió. Cs considera l'acció de la CUP d'«infantil i sense escrúpols»
Les cadires dels regidors de la CUP, buides | TarragonaDigital

 

El grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Reus ha abandonat la sala durant la celebració del ple després de reivindicar i recordar la situació d'aquest dilluns. Aquest matí la regidora de la CUP Mariona Quadrada ha sigut detinguda després que no es presentés als jutjats les dues vegades que havia estat citada.

 

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha suspès el ple després d'intentar sense èxit que la portaveu cupaire, Marta Llorens, es limités a parlar del punt que s'estava debatent. Els anticapitalistes han titllat Ciutadans de «feixistes» i el PDECat d'«hipòcrites» per mostrar-se en una posició neutra davant d'aquesta «situació de feixisme».

 

 

Mentre sortien del ple han seguit intercanviant-se crits de «feixistes» amb Cs, que des de la seva bancada han respost «feixista tu, i mentidera». Una vegada fora del saló de plens, la CUP ha volgut deixar clar davant la premsa que el que volien era posar de manifest el «feixisme que campa per les institucions» de Ciutadans i la connivència amb la qual, sentencien, hi conviu el govern de Reus de PDECat, ERC i Ara Reus. Per la seva banda, Cs Reus considera l'acció de la CUP d'«infantil i sense escrúpols»

 

 

La detenció de Mariona Quadrada, el detonant

El motiu de tot plegat ha estat la detenció, aquest matí, de la regidora de la CUP Mariona Quadrada. Els Mossos d'Esquadra, en funcions de policia judicial, l'han anat a buscar al seu domicili per portar-la a declarar davant el jutge. La causa en qüestió és la que té oberta Ciutadans Reus, que la va denunciar per delictes d'odi en cridar-los, afirmen els regidors taronges, «assassins» el dia tres d'octubre del 2017.

 

Aquell dia, en plena vaga general i aturada de país, el govern de Reus i la CUP van signar un manifest en què es demanava a la Policia Nacional que retornés a les seves destinacions d'origen els agents desplaçats a Reus per impedir el referèndum de dos dies enrere. Aquest manifest es va signar per part del PDECat, la CUP, ERC i Ara Reus. Els partits de govern van anar a declarar davant el jutge, mentre que la CUP s'hi va negar.

 

Marta Llorens i Oriol Ciurana, acabats de sortir dels jutjats de Reus. | Carla Bergadà

 

Ja llavors, Marta Llorens i Oriol Ciurana primer, i Mariona Quadrada després, van ser detinguts per tal que compareguessin davant el jutge després de no haver-hi anat en cap de les dues citacions rebudes. D'aquell mateix dia, però, hi ha al jutjat una altra causa oberta, en aquest cas per part de Cs. Va denunciar la regidora cupaire per haver-los assenyalat al crit d'«assassins» just aquell mateix dia a la plaça del Mercadal.