La CUP proposa que l'Ajuntament rescati el Reus Ploms i descarti la nova piscina coberta

Els cupaires asseguren que ni el govern municipal ni el PSC tancarien la porta a l'operació
La CUP proposa un rescat municipal del Ploms per descartar el projecte del nou complex esportiu | CUP Reus

Descartar el projecte de la piscina coberta i el complex multidiciplinari i rescatar, des de l'Ajuntament, el Club Natació Reus Ploms. Aquesta és la proposta que la CUP de Reus posa sobre la taula en relació amb l'anunci del govern municipal sobre el projecte de viabilitat que ha de donar llum verda a les noves instal·lacions municipals.

Aquest dimarts, el govern municipal va anunciar que, al ple de dilluns vinent, s'hi aprovarà el pla de viabilitat del nou complex multidisciplinari. Compta com a principal reclam amb una sèrie de piscines cobertes, però també amb altres serveis, com diverses sales de gimnàs.

Des del PSC de Reus ja van mostrar la seva oposició al projecte, que consideren que no s'ajusta a les necessitats de la ciutadania. Aquest dijous ha estat la CUP qui hi ha dit la seva, en aquest cas, amb una contraproposta perquè l'Ajuntament rescati el Club Natació Reus Ploms.

Consideren que cal destinar els esforços i els diners públics a trobar una sortida per al Club Natació Reus Ploms «que reverteixi en l’interès general de la ciutat, garantint pràctica esportiva, de salut i cohesió social als veïns i veïnes del municipi i la comarca». Una proposta que vol servir, alhora, per descartar el projecte del qual, previsiblement, dilluns se n'aprovarà el pla de viabilitat.

Rescatar el Ploms per descartar el nou complex

La formació cupaire planteja una intervenció municipal al Club esportiu reusenc, «que actualment es troba en una situació econòmica complicada». Edgar Fernández, regidor cupaire, exposa que «aquest pas podria salvar una de les entitats històriques de la ciutat, alhora que permetria que l’Ajuntament desenvolupés diferents projectes i estratègies lligades a l’esport, el lleure, la salut i la cohesió social».

Fernández assegura que la proposta ja s'ha transmès tant al govern municipal com al PSC local, i que en tots dos casos s'ha valorat de manera positiva. «Hi ha diferents fórmules possibles i s’ha d’obrir un procés de debat amb l’entitat, amb els grups municipals i amb el consell d’administració de Reus Esport i Lleure», afegeix Fernández.

Considera que «primer cal trobar la fórmula que millor s’adapti a les necessitats de l’Ajuntament i, sobretot, del Club». Després d'aquest primer pas, proposa, «podrem valorar tots aquells projectes que podrien fer-se en les instal·lacions així com les inversions necessàries i les fonts de finançament».

La regidora de la CUP Mònica Pàmies ha defensat que la formació s'oposa a pagar, amb diners públics, un centre que acabarà explotant una empresa privada. Critica especialment que es planteja «amb una concessió per 40 anys i permetent el traspàs de la gestió d’aquesta a una tercera empresa, de manera que es perdria totalment el control municipal».

Tampoc consideren que el projecte del govern local sigui viable. «No tenen en compte la situació actual marcada per la Covid-19», ha etzibat Pàmies. Assegura que el pla de viabilitat es basa en estudis d'àmbit europeu i estatal «de fa anys i per tant, no s’adeqüen a la realitat del municipi».

"Agenda: Reus Ocult es reinventa per redescobrir la ciutat amb 3 activitats diferents!" "AGENDA: Els actes de les festes de Misericòrdia d'avui, amb el Rosari de Torxes!"